17 april 2024, Regio - Van 11 tot 14 april jl. werd in Eindhoven de Eindhoven Qualification Meet georganiseerd. Aan dit grootsopgezette zwemevenement in het prachtige Pieter van den Hogenband zwemstadion deden niet alleen zwemmers mee uit heel Europa, maar ook uit Israël en zelfs Brazilië. Bekijk de foto's en lees meer over de drie Flakkeese zwemmers die ook deel hebben genomen aan de Eindhoven qualification meet zwemmen >>

Vervolg

Drie Flakkeese zwemmers hadden zich geplaatst voor dit toernooi dat in het 50 meter bad gezwommen werd. Om deel te mogen nemen moet een zwemmers al snelle tijden hebben gezwommen. Elise en Floris Tanis en Leyla Oversluizen hadden deze limieten weten te halen en konden dus deelnemen. Elise kan terug kijken op een geslaagd toernooi. Tijdens de ochtend sessies, waarin de series worden gezwommen, wist de studente Geneeskunde zich op al haar afstanden te plaatsen voor de A finales.

De finales worden in de avond sessies gezwommen. Op de 100 meter vlinderslag behaalde ze een 7e plaats. Zij zwom een prima tijd van 1.00.94. Op de 50 meter vlinderslag zwom ze een mooi persoonlijk record van 27.21 waarmee ze 6e werd. En op de 200 meter wisselslag werd ze 5e (2.18.70). De 18 jarige Leyla plaatste zich voor 2 junior finales. Dit waren de 100 en de 200 meter schoolslag. Op de 100 meter zwom ze naar een mooi persoonlijk record van 1.14.18. Hiermee werd zij 6e. Op de dubbele afstand werd deze MBO studente ook 6e in 2.44.42. Floris is 17 jaar en wist zich ook te plaatsen voor een junior finale. De HAVO-5 student op de Prins Maurits zwom in deze finale op de 50 meter vrij naar een mooi persoonlijk record van 23.73. Dit leverde hem een 7e plek op. Deze 3 zwemmers die trainen in Rotterdam en Amsterdam kunnen terug kijken op een geslaagd toernooi.

De komende periode gaan ze weer hard trainen om goed voor de dag te komen tijdens de NK lange baan in Amersfoort in juni.

Verslag door T. Tanis

Tekst:

Foto's: @DTFotografie -Floris Tanis (start) en eentje van Elise Tanis (zwemmend).