Goeree-Overflakkee - Afgelopen donderdag 18 mei 2023 bestond Budokai Senshi 15 jaar. "We zijn daarmee de langst draaiende budo- en vechtsportvereniging van Goeree-Overflakkee." Voor de oprichter Jacques van Roosmalen is de 15 jaar voorbij gevlogen. Dit komt vooral door de enorme energie die zijn leden hem geven en prachtige vriendschappen die hieruit zijn ontstaan. Het motto van de club: 'Allemaal verschillend maar samen één'. Lees meer >>

Van Roosmalen: "Hiermee dragen we uit dat iedereen binnen de vereniging van gelijke waarde is en dus iedereen net zoveel aandacht als respect verdiend." Een succesformule die tot nu toe naar een actief leden bestand van boven de 320 leden heeft geleid. Een goede reden om dit dan ook groots te vieren met leden maar ook bevriende sportscholen!

Verslag:

Nadat wij op 12 mei ter nagedachtenis van 1 onze oud leden Lars van Veen een 50 man kumite hadden georganiseerd, vertrokken we op zaterdagochtend 13 mei naar de Grutterswei te Oude Tonge. Hier stond een bijzonder trainingsprogramma op de planning met diverse grote namen uit het Kyokushinkai Karate en het Kickboksen. De dag startte met een training van Shihan Henk Gerhards een welbekende naam op het eiland Goeree Overflakkee. Henk was tevens ook de 1ste leraar van Jacques waardoor het prachtig was dat hij deze trainingsdag kon openen. De ruim 225 aanwezige Karateka’s en Kickboksers kregen de motivatie mee van Shihan Henk die ervoor gezorgd heeft dat Jacques begonnen is met deze prachtige sport.

Na een korte pauze van 30 min stond de volgende training op het programma, een les van niemand minder dan 7 voudig wereldkampioen kickboksen Robin van Roosmalen. Deze grote naam in het kickboksen won deze titels bij de welbekende organisatie Glory. Heel bijzonder dat wij zo’n grote naam mochten verwelkomen op onze trainingsdag. Maar ondanks zijn grote naam bleek Robin een hele bescheiden en betrokken man. Had oog voor iedereen tijdens de training en gaf enorm veel technische input waar alle deelnemers van konden leren. Na een groepsfoto met deze legende keken zij allemaal terug op een zeer geslaagde 2e training.

Maar onze trainingsdag was nog lang niet klaar, want na deze 2 bijzondere trainingen hadden we nog eens 2 hele bijzondere gasten. Shihan Darren Stringer uit Engeland en Sensei Wesley Jansen. Wat maakt dit zo bijzonder? Nou deze 2 mannen hebben een enorme staat van dienst in het Kyokushinkai Karate en hebben gezamenlijk vele Europese en wereldtitels binnen weten te halen. Als duo zijn zij simpelweg uniek als lesgevers en geven ze je tot in de kleinste details mee hoe je je als Karateka maar ook als Kickboksers kunnen verbeteren. Dat dit duo enorm veel indruk maakte zagen we tijdens de trainingsdag zelf. Want na 2 intensieve trainingen waren alle leden na een training van 1 uur en 45 min verbaast dat de tijd al voorbij was en kwamen ze ook nog geen eens toe aan alles wat ze ons wilde leren. Daarom spraken we af dat zij ons volgend jaar weer zouden verblijden met een bezoek. Iets wat door alle aanwezig met luid applaus werd ontvangen.

Alhoewel de trainingsdag voorbij was, was onze jubileumdag dat niet. Voor de leden hadden we bij de Dojo nog een gezellige samenkomst. Een springkussen voor de kinderen, een eigen patatkraam van eetwinkel t’ hoekje uit Ouddorp en een drankje vanuit de vereniging zelf. Alle leden kregen vanuit de vereniging een 15 jarig jubileum shirt waarvan het logo ontworpen is door ons eigen lid Klazina Tanis. Daarnaast werden alle kader en bestuursleden in het zonnetje gezet en kregen deze een cadeaupakket van Munt en zo. Shihan Jacques werd zelf bedankt met een boek vol herinneringen en een weekendje Landal namens de leden.

Jacques van Roosmalen bedankt alle leden maar ook oud leden van de energie die deze de afgelopen 15 jaar hebben gegeven en gaat zijn uiterste best doen om dit een nog beter vervolg te geven.

Heeft u ook interesse in het Kyokushinkai Karate of het Kickboksen, of 1 van de andere sporten zoals het Yawara Ju Jutsu, Boksen, Kickbag, Kettlebell, Circuit, stretch en relax enz. Bij Budokai Senshi ben je aan het juiste adres. We hebben mogelijkheden voor iedereen vanaf 2 jaar! Meer info vind u onder deze link.