Middelharnis/Halsteren - "Zaterdag 22 april 2023 kwam nummer zes RKSV Halsteren op bezoek op Spartacus." Hieronder leest u het hele verslag van de gespeelde wedstrijd tussen de teams van De Jonge Spartaan en RKSV Halsteren. Op bijgaande foto is keeper Dave Vroon van Halsteren samen met zijn defensie de Spartanen Wiljan Driece, Juul Peeman en Julian Nieuwland de baas >>

Pijnlijke nederlaag voor De Jonge Spartaan (DJS – RKSV Halsteren 0-1)

Zaterdag 22 april 2023 kwam nummer zes RKSV Halsteren op bezoek op Spartacus. Eerder dit seizoen werd nipt met 1-2 gewonnen van deze stugge tegenstander. In de dagen voorafgaande aan de wedstrijd kreeg hoofdtrainer Wim Nieuwland een domper te verwerken. Johan Vroegindeweij moest afhaken met een hamstringblessure, naar het zich laat aanzien zit het seizoen er voor hem op.

In de 5e minuut was er een vloeiende Spartaanse aanval. Aanvoerder Gerben Prins bereikte Wiljan Driece en vervolgens schoot Koen Vervloed naast. Even later was er een mogelijkheid voor de gasten. Max Heijnen kon echter geen doeltreffende kopbal produceren. Keeper Johan Kroon maakte na ruim een kwartier een poging van Luuk Vriens onschadelijk. In de 22e minuut zette Gerben Prins Wiljan Driece alleen voor keeper Dave Vroon. Deze bleef de situatie echter meester.

Na ruim een half uur schoot gelegenheidsspits Wiljan Driece voorlangs. Kort hierop zag arbiter Sjors de Jong geen strafschop in een struikelpartij van Sven Oerlemans. De Jonge Spartaan mocht veel hoekschoppen nemen en creëerde enkele mogelijkheden, die helaas niet tot een treffer leiden. Zo werd de rust met 0-0 bereikt.

De regenachtige 2e helft begon met een schot van Chris Hoogzand, dat werd gekeerd door Dave Vroon. Ook een poging van Gerben van der Weele was voor de Brabantse keeper. In de 54e minuut bereikte een hoekschop van Noël van Kaam Merlijn Roels. Deze schoot de bal van dichtbij achter de kansloze Johan Kroon en zo keek de thuisclub na lange tijd weer eens tegen een achterstand aan. In deze fase speelde De Jonge Spartaan bijzonder matig

Met het besef dat een overwinning noodzakelijk was om mee te blijven doen in de strijd om eventuele promotie kwam spits Boy Hoogmoed binnen de lijnen voor Gerben Prins. Xander Roos verving in minuut 71 Koen Vervloed. Na een assist van Chris Hoogzand schoot Xander Roos naast. Pogingen van Chris Hoogzand en Xander Roos troffen geen doel. Jan Willem van Lente en Lars schriek betraden in de slotfase het veld voor Donny Klem en Tim Driece.

De thuisclub zette wel aan, werkte hard, maar het venijn ontbrak deze middag. In de 86e minuut dacht Xander Roos de gelijkmaker te produceren. Scheidsrechter Sjors de Jong had echter al eerder gefloten voor een overtreding, dus dit ‘feest’ ging niet door. De ingevallen Toni Ngombojoao verscheen in de slotfase alleen voor Johan Kroon, maar deze bleef de situatie meester. Thoms Luiks van Halsteren ontving in de extra tijd nog een gele kaart.

De Jonge Spartaan leed deze middag een pijnlijke nederlaag in een matige wedstrijd. VV Prinsenland won van Den Bommel en DVV’09 hield koploper MOC’17 knap op een gelijkspel. Door de resultaten van deze middag is De Jonge Spartaan met DVV’09 verwikkeld in de strijd om plaats drie. Deze wordt zaterdag 29 april 2023 vervolgd met een uitwedstrijd bij de Tholense Boys. Dit duel staat onder leiding van arbiter Stef Bogers en vangt aan om 15.00 uur.