Sommelsdijk - Afgelopen maandag werden er door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in De Hoage ceamer aan de Sperwer in Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en een sportverslag: "..Izak zag waarschijnlijk een hinderlaag van zijn tegenspeler over het hoofd en moest genoegen nemen dat Piet hem zes schijven afhandig kon maken, wat Izak al heel snel dwong tot overgave..." Lees hieronder het hele verslag door Joh. Wolfert en bekijk de uitslagen van 20 maart 2023 >>

Verslag van 20-3-23

‘Soms kan het helemaal misgaan en soms niet!’ Dat kun je wel zeggen van de partij Piet van Brussel tegen Izak Mackloet! Die kenmerkte zich in de snelheid waarmee een partij snel afgelopen kan zijn.

Izak zag waarschijnlijk een hinderlaag van zijn tegenspeler over het hoofd en moest genoegen nemen dat Piet hem zes schijven afhandig kon maken, wat Izak al heel snel dwong tot overgave!

Of het rumoer van onze schaakburen hier tijdens onze eerste drie kwartier speeltijd een rol in heeft gespeeld, het zou kunnen? Stoelen, tafels en wat al niet meer werden duidelijk hoorbaar verschoven en dat komt dan de concentratie niet te goede.

Ook de partij tussen Martin Meijer en Thijs Wiegel was geen lang leven gegund. Thijs schoof een schijf naar een totaal verkeerde plaats en dat werd hem al heel snel fataal en verloor.

Rien Klink en Geerus Kamp speelden een spannende partij. Het lukte Rien al vrij snel een dam te behalen. Toch zag het er lang naar uit dat deze partij zou eindigen in een remise, maar nee, Rien wist de partij vakkundig om te zetten naar winst!

Bram Jelier speelde tegen Wim Vroegindeweij een open partij met gevaarlijke stellingen, het kon alle kanten op gaan, beiden zagen met nog enkele schijven op het bord geen winstkansen en kwamen zij remise overeen.

Het werd een lange partij tussen Arnold Uijttewaal tegen Stoffel Keizer. Het zag er na uit dat na een fout van Arnold, Stoffel met de winst naar huis zou gaan, na een boeiende eindstrijd zat er toch voor beiden geen wist meer in en ook dat werd een remise.

De partij tussen Wim Stolk tegen Leen Kemeling was er een met een grillig verloop!

Wim kwam op een punt dat hij door schijven te offeren naar de damlijn kon slaan, toch durfde hij deze beslissing niet te nemen omdat hij de gevolgen niet helemaal overzag, hij gaf daar de winst uit handen! Het was dit geen blunder van Wim, de partij was uitermate ingewikkeld.

En dan toch, nu na een fout van Leen, won Wim alsnog deze boeiende en mooie partij!

Jaap Jordaan kende geen genade tegen Leen de Rooy die na een foute opstelling Jaap de ruimte gaf om zijn slag te slaan, al vrij snel moest Leen hem feliciteren met zijn overwinning!

Joh. Wolfert trof in Harrie van Wijk een taaie tegenstanden. Het zag er naar uit dat Han deze partij zou gaan verliezen, maar na een verkeerde zet van Harrie in het eindspel werd het alsnog remise.

Han was achteraf van mening dat hij met drie dammen tegen een dam van Harrie, deze partij alsnog had kunnen winnen. Maar na een heldere en nuttige les van Wim Vroegindeweij over de spelregels van de damsport, moest Han inzien dat dit er niet in had gezeten.

De uitslagen

Team 1.

M. Klink - G. Kamp . 3-0

A. Jelier. - W. Vroegindeweij. 1-1

P. van Brussel. - I. Mackloet. 3-0

Team 2.

A Uijttewaal. - S.W. Keijzer. 1-1

W. Stolk. - L. Kemeling. 3-0

J. Jordaan. - L. de Rooy. 3-0

Joh. Wolfert. - H. v Wijk 1-1

M. Meijer. - Th. Wiegel. 3-0