21 maart 2023, Goeree-Overflakkee - "Internationaal succes voor Budokai Senshi bij Europese kampioenschappen en Open Belgische kampioenschappen!" Op 18 en 19 maart was het weer een druk weekend voor Budokai Senshi. Op zaterdag 18 maart ging een groot team van kata lopers naar de open belgische kampioenschappen van Seishin Dojo en op 19 maart gingen ze met 1 vechter en een grote groep supporters naar de open Europese Kampioenschappen in Den Haag. Het bleek een zeer succesvol weekend te worden voor de Kyokushinkai Karateka’s van Budokai Senshi. Lees meer >>

Vervolg

Op 18 maart deden: Riley den Hartog, Robin den Hartog, Livia Lussenburg, Klazina Tanis, Ivar Hersbach, Maud Grinwis, Thijs de Jong, Vera Kom en Marielle Kom mee aan de open belgische kampioenschappen Kata van Seishin Dojo. Zij troffen daar een internationaal toernooi met teams uit België, Nederland, Zweden, Hongarije en Duitsland. De stijlvormen zoals Kata worden steeds populairder en dit was ook te merken bij de poules. De meeste poules gingen ruim over de 15 deelnemers, moeilijk om hierin prijzen te pakken maar wel een mooie uitdaging voor onze deelnemers. Bij Budokai Senshi staan Sensei Linda Kievit, Senpai Joost van’t Veld en Senpai Martijn Bom aan de basis van het wedstrijdteam. Zij organiseren wekelijks extra kata lessen om ons niveau optimaal te houden en ook dit toernooi zijn ze daar in geslaagd. Waar Thijs, Vera en Marielle er nu niet in slaagde een top 10 notering te krijgen. Lukte Ivar en Maud dit wel met een mooie 9e en 8e plaats. Klazina en Livia (moeder en dochter) lieten allebei zien uitstekende lopers te zijn en haalde een 5e en 6e plaats in poules van 15 deelnemers. Maar toppers van deze dag waren Riley en Robin (broer en zus), waar Riley met mooie Kata’s net buiten de prijzen viel met een 4e plaats pakte Robin een hele mooie 2e plaats en dus zilver op dit zwaar bezette toernooi. Een hele mooie prestatie die motiveert en inspireert naar meer.

Inspirerend is het verhaal van Svenja Markus zeker! Ooit begonnen als hobby bij het kickboksen en inmiddels uitgegroeid tot wedstrijdvechter in het Kyokushinkai Karate. Wat maakt het zo bijzonder? Naast het feit dat Svenja ontzettend sociaal, hardwerkend en grensverleggend is en zij grote dosis doorzettingsvermogen heeft, is zij niet iemand die de natuurlijke gave heeft om heel goed hierin te worden. Toch weerhoud haar dat niet om dat wel te gaan proberen en daagt ze zichzelf uit om continu het beste uit zichzelf te halen. Wij ondersteunen haar hierin graag omdat de persoonlijke groei belangrijker is dan het succes. Toch liet Svenja zien dat mentaliteit het altijd wint van talent door op haar 1ste A klasse toernooi direct met de titel naar huis te gaan. Een geweldige prestatie die niet veel haar na doen.

De dag startte met jeugdpartijen waardoor de wachttijd van Svenja erg lang was. We waren in de ochtend om 9:00 uur aanwezig en uiteindelijk was ze pas tegen 16:30 uur voor het eerst aan de beurt. Ondanks dit alles behield ze haar focus en ging ze gebrand de ring in. Hier trof zij een Spaanse dame van een internationaal bekende sportschool. De desbetreffende dame wist niet wat haar overkwam. Svenja met haar 6e kyu (gele band) overklaste de dame van 2e dan (zwarte band met 2 gouden strepen) op conditie, kracht en doorzettingsvermogen. De Spaanse dame kwam niet in haar spel en na 4 minuten moest zij haar meerdere erkennen in Svenja. In de Finale trof zij een dame uit polen. De Poolse vechters staan bekend als harde vechters maar Svenja gaf geen krimp. Puur uit onmacht begon haar tegenstander haar te duwen tegen de touwen van de ring, Svenja behield haar rust, counterde met low kicks en raakte haar met goede knieën op het lichaam. De scheidsrechters bleven goed kijken en lieten zich niet verleiden het voordeel te geven aan de duwende Poolse. In de verlenging pakte Svenja extra energie uit haar rugzakje en liet zien dat zij de grootste doorzettingsvermogen had van de 2. Ook deze dame met een 2e dan graad moest haar meerdere erkennen in Svenja. Wat begon als een reis voor ervaring opdoen eindigde in een glansrijke Europese Titel en liet zij zien dat onmogelijk alleen een gedachte is die door een ander gecreëerd word.

We zijn uiteraard ontzettend trots op onze deelnemers en kijken uit naar de volgende toernooien. 1 daarvan is the day of youth and beginners in Zoetermeer. Waar Budokai Senshi met 10 deelnemers de eer van Goeree Overflakkee zullen verdedigen.

Bent u ook geintresseerd in Kyokushinkai Karate of 1 van onze andere sporten zoals Kickboksen, Boksen, Yawara Ju Jutsu, Kickbag, Circuit, Stretch en Relax of Kettlebell training. We hebben mogelijkheden voor iedereen vanaf 2 jaar, wees welkom! Voor meer informatie kunt u kijken op www.budokai-senshi.com of contact opnemen met budokai-senshi@outlook.com/0641209730.

Door Budokai Senshi