Middelharnis - "Na de zwaarbevochten zege tijdens de streekderby tegen Dirksland volgde al snel weer een topper voor de Jonge Spartaan..." Lees hieronder het hele verslag van de zaterdagmiddag 18 maart j.l. gespeelde wedstrijd tussen de teams van De Jonge Spartaan en VV Prinsenland. Op de foto probeert Johan Vroegindeweij de bal uit een hoekschop op het doel van Prinsenland te koppen >>

Verslag DJS

Na de zwaarbevochten zege tijdens de streekderby tegen Dirksland volgde al snel weer een topper voor de Jonge Spartaan. Zaterdag 18 maart kwam het als tweede geklasseerde VV Prinsenland uit Dinteloord op bezoek. Het verschil op de ranglijst bedroeg vooraf vier punten en de gasten beschikken over een beter doelsaldo. Eerder dit seizoen werd in Dinteloord kansloos met 3-0 van deze tegenstander verloren. Naast de al langer geblesseerden ontbrak deze wedstrijd ook aanvoerder Gerben Prins wegens een blessure aan zijn ribben. Dit betekende dat hoofdtrainer Wim Nieuwland moest puzzelen op het middenveld.

In de beginfase waren de belangen al snel te zien. Beide teams opereerden voorzichtig en hielden het speelveld klein. VV Prinsenland probeerde met lange ballen tegen de wind in de beide spitsen te bereiken. Mede door de wind kwam dit niet uit de verf. De Jonge Spartaan merkte dat het tegen de minst gepasseerde defensie van de afdeling speelde. Keeper Ariën Pietersma hield al elf keer zijn doel schoon en incasseerde slechts 10 tegentreffers. Ook de defensie van De Jonge Spartaan is een van de betrouwbaarste van deze competitie.

Pas in de 13e minuut ontstond er enig gevaar toen een schot van Thijs Zantboer voorlangs ging. Een schot van Dennis de Geus werd door Johan Kroon klemvast gepakt. In de 20e minuut schoot Koen Vervloed voorlangs, dat was het eerste gevaar van de zijde van de thuisclub. Pas pal voor rust ging een omhaal van Rody van den Bergh over het Spartaanse doel. Kort hierop soleerde Chris Hoogzand vanaf rechts naar binnen en legde de bal terug op spits Boy Hoogmoed. Arien Pietersma kon met een uiterste krachtsinspanning voorkomen dat De Jonge Spartaan met een voorsprong ging rusten.

Ook in de 2e helft speelden beide teams met de handrem erop. Het speelveld was en bleef klein en de inzet onverminderd groot. In de 66e minuut kreeg Derrik Vinje van de gasten voor de 2e keer deze middag een gele kaart wegens een overtreding op de solerende Boy Hoogmoed. Beide teams wisten niet echt tot kansen te komen en hielden elkaar in evenwicht. Een kwartier voor tijd ontstond de beste mogelijkheid voor Prinsenland. Een indraaiende vrije trap van invaller Davey van Merrienboer werd van dichtbij door Dennis de Geus naast gekopt. In de extra tijd schoot Dion Smit een voorzet van Norman Leune over de lat.

Zo eindigde deze topper onbeslist en profiteerde koploper MOC’17 door met 3-1 van Halsteren te winnen. DVV’09 boekte een knappe 6-1 zege op Bruse Boys en blijft in het spoor van De Jonge Spartaan. Zaterdag 25 maart volgt een bezoek aan Kapelle op Zuid-Beveland. Eerder dit seizoen werd thuis met liefst 3-6 verloren van deze tegenstander.

Toeschouwers 208

Scheidsrechter Ad van Drunen (64) gaf geel aan Donny Klem en Johan Kroon van De Jonge Spartaan. Aan de zijde van Prinsenland ontving Falco Wessels een gele kaart. Derrik Vinje kreeg in zowel de 59e als de 65e minuut een geel exemplaar voorgeschoteld. Hierdoor moest hij voor de 2e keer binnen enkele weken het speelveld vroegtijdig verlaten.

Opstelling De Jonge Spartaan

Johan Kroon, Gerben van der Weele, Johan Vroegindeweij, Juul Peeman, Jeffrey van Veen, Julian Nieuwland, Wiljan Driece (62e Lars Schriek), Donny Klem (78e Dion Smit), Chris Hoogzand (90e Sietse van der Weele), Boy Hoogmoed (90e Norman Leune) en Koen Vervloed.