20 maart 2023, Regio - Met nog een maand te gaan tot de marathon van Rotterdam was het voor de atleten van AV Flakkee tijd om de vorm nog eens goed te testen. "Een halve marathon is daarvoor een zeer geschikte afstand." Op zondag 12 maart werden de City-Pier-City Loop in Den Haag gehouden en ook de Halve van Oostvoorne. Op beide fronten kwam Flakkee sterk voor de dag. Lees hieronder het verslag van AV Flakkee met de halve marathons die vorig weekend gelopen zijn. En bekijk de foto van Niels Boot op weg naar de derde plaats in de Halve van Oostvoorne >>

Vervolg

Voor Ricardo Sint Nicolaas ligt de lat hoog, vorig jaar liep hij in de marathon van Amsterdam een imposante 2.24:21, in april hoopt hij daar nog wat vanaf te snoepen. “De marges worden kleiner, maar de vorm is uitstekend, ik heb dit jaar al persoonlijke records gelopen op de 10km en halve marathon dus de voortekenen zijn goed. Met trainingsweken van zo’n 150km zit ik nu op de piek van mijn omvang, alles moet een beetje op z’n plek vallen op een dag als vandaag maar ik heb er zin in, de inzet is onder mijn PR van 1.08:18. Om 14.30 uur klonk het startschot en waren ruim 10.000 lopers vertrokken voor de 21,1km. Met name de stevige wind was een lastige factor. Sint Nicolaas zat in een mooie groep met daarbij ook de snelste dame, Nienke Brinkman. Met 16.03min na 5km en 32.08min na 10km ging het strak en razendsnel. De groep dunde gaandeweg wat uit en ook Sint Nicolaas moest een klein gaatje laten, met 48.18min na 15km lag hij nog altijd een halve minuut onder het schema van zijn toptijd. In de slotfase liep de atleet uit Oude-Tonge alleen en de wind maakte het zwaar, verval was onvermijdelijk maar op de grote motor draaide hij richting de finish. De seconden tikten weg, de eindsprint werd ingezet, 1.08:22, een 25e plaats in een internationaal topveld. “Oef.. dat scheelde weinig, de harde start was gewaagd maar het was het proberen waard, met deze tijd bevestig ik in ieder geval de vorm en kan ik met vertrouwen doortrainen.”

De tweede Flakkeese atleet op de CPC was Roland Schellevis. “De voorbereiding gaat perfect, met name de lange blokken op marathontempo werpen z’n vruchten af.” Schellevis stond iets te ver van achteren in het startvak maar bewaarde de rust en liep met 10kms van 37.29min en 37.02min een negatieve split en finishte in 1.18:21. “Het voelde heel comfortabel op dit tempo, dat geeft veel vertrouwen!” Freek Goedhart was eveneens zeer tevreden, ook hij kon in het tweede stuk nog licht versnellen en finishte na 1.21:50.

In Oostvoorne was het Niels Boot die sterk voorin meeliep. Boot liep jarenlang voor zichzelf maar besloot zich in november bij AV Flakkee aan te sluiten. Sindsdien maakt hij mooie progressie en dat hij op de goede weg is toonde hij ook op deze halve marathon die hij als derde finishte in 1.17:42. “Een persoonlijk record én een podiumplaats, super!” Eric-Paul Boeters liep met 1.21:46 twee minuten van zijn PR af. “Het einddoel is onder de 3uur op de marathon, vandaag laat zien dat ik op koers lig!” Kort daarachter finishte Laurey van den Berge als snelste dame in 1.22:11. “Het was mijn eerste echte halve marathon, ik had geen tijdsdoel, de slotfase was zwaar maar ik ben heel tevreden!” Jeroen Stoop klokte een keurige 1.34:34 en Judith van Groningen finishte na 1.47:25. Op de 8km was het Edwin Stolk die namens AV Flakkee tweede werd in een tijd van 30.13min.

Zaterdag 12 maart werd in de Boswachterij van Westenschouwen de Pannekoekloop gehouden. Het parcours van 15,8km kent veel lastige passages zoals het befaamde zandpad door de Meeuwenduinen. Kustmarathonwinnaar Danny Huibregtse won de wedstrijd in 59.37min. Corné Stroober liep namens AV Flakkee naar de 22e plaats in 1.14:23. Bij de jeugd won Merlijn Witvliet bij de jongens en Karlijn Bezuijen werd tweede bij de meisjes. Zaterdag 18 maart was er nog meer succes voor de junioren, Sven Eshuis liep op de 60m sprint in Dordrecht een Flakkees juniorenrecord uit de boeken, hij klokte een snelle 8.80sec.