26 september 2022, Middelharnis - Tijdens de eerste ronde van de competitie 2022-2023 was de Jonge Spartaan vrij. "Hierdoor was het mogelijk om op Spartacus te oefenen tegen 3e klasser Seolto (Samenspel en oefening Leiden Ter Overwinning) uit Zevenbergen, dat eveneens vrij was deze competitieronde. Voorafgaand aan deze wedstrijd vond de bekerloting plaats. De loting leidt het team van Wim Nieuwland en Koen Kwakernaak zaterdag 22 oktober naar 1e klasser Xerxes DZB in Rotterdam-Noord. Mooie affiche om naaruit te zien...." Lees het hele verslag >>

Vervolg

De gasten uit Zevenbergen waren de poulefase voor de beker ongeslagen doorgekomen en kregen daarbij zelfs geen enkele treffer tegen. SEOLTO gaf in de beginfase van het duel aardig partij. Door de linies compact te houden en in te zakken was het voor de thuisclub lange tijd lastig een gaatje te vinden. Na ruim een kwartier snelde Chris Hoogzand vanaf links langs zijn man en leverde een puike voorzet af bij Michael Sloof. Deze tikte de bal bij de eerste paal in het doel en dat betekende de 1-0 voorsprong. De gasten kregen nauwelijks kansen of mogelijkheden.

Slechts enkele vrije trappen verdwenen over en naast het doel van keeper Johan Kroon. Pas in de slotfase van de eerste helft kon de thuisclub de marge verdubbelen. Na prima druk zetten op rechts door drie Spartanen veroverde Pim Grootenboer de bal. Met een fraaie voorzet bediende hij bij de tweede paal Chris Hoogzand, die de 2-0 ruststand aantekende.

Koen Vervloed en Jan Willem van Lente kwamen na rust binnen de lijnen voor Michael Sloof en Juul Peeman. Na een mooie steekbal van de goed invallende Jan Willem van Lente dook de ijverige Chris Hoogzand voor de keeper op. Zijn schot werd echter vakkundig gekeerd door de doelman. Na een uur spelen zette Dennis Baars de bal vanaf links fraai voor op Koen Vervloed. Deze wist de bal via de binnenkant van de paal in de doel te werken en zo stond het 3-0.

In het laatste half uur werd SEOLTO compleet overlopen en liet De Jonge Spartaan zien over veel voetbalkwaliteit te beschikken binnen de selectie. Het aanwezige publiek genoot van fraaie staaltjes verzorgd voetbal en de gasten werden van het kastje naar de muur getikt. Dit resulteerde in treffers van Chris Hoogzand (4-0), Koen Vervloed (5-0), Wiljan Driece (6-0), Koen Vervloed (7-0) en tot slot Jeffrey van Veen (8-0). Na blessureleed maakte topscorer Wiljan Driece voor het eerst dit seizoen zijn opwachting en hij bekroonde zijn rentree binnen 6 minuten met een bekeken treffer.

Met deze ruime overwinning sluit De Jonge Spartaan de oefen – en bekercampagne af. Dit leverde prima resultaten op, al zaten er ook wat mindere wedstrijden tussen, zoals de 0-2 nederlaag tegen Vierpolders op een toen snikheet Spartacus. De Jonge Spartaan lijkt klaar voor de competitiestart op zaterdag 1 oktober bij VV Kogelvangers in Willemstad. Dit team speelde zaterdag 24 september bij de competitiestart met 2-2 gelijk bij ZSC’62 in Scharendijke. Met familieleden in beide selecties is het vooral voor de familie Grootenboer een wedstrijd om naar uit te zien. Ongetwijfeld zullen vele Spartanen de reis naar de vestingstad maken.

Scoreverloop:

17e Michael Sloof 1-0

40e Kevin Hoogzand 2-0

61e Koen Vervloed 3-0

68e Kevin Hoogzand 4-0

74e Koen Vervloed 5-0

77e Wiljan Driece 6-0

81e Koen Vervloed 7-0

88e Jeffrey van Veen 8-0

Toeschouwers: 92

Scheidsrechter Kleinenberg hield de kaarten op zak in dit sportieve duel.

Opstelling De Jonge Spartaan;

Johan Kroon, Pim Grootenboer, Johan Vroegindeweij (78e Juul Peeman), Juul Peeman (46e Jan Willem van Lente), Dennis Baars, Julian Nieuwland, Gerben Prins, Tim Driece (71e Wiljan Driece), Chris Hoogzand, Michael Sloof (46e Koen Vervloed) en Jeffrey van Veen