Nieuwe-Tonge - De selectie van het naar de nieuwe vijfde klasse gedegradeerde NTVV is voor wat betreft het aankomende seizoen 2022-2023 versterkt met een zestal nieuwe spelers. "De Kopernis-bewoners zien Lars Hollaar terugkeren van promovendus DVV’09 uit het Dirkslandse, Brett van Vliet komt over van De Jonge Spartaan uit Middelharnis, Robbin Troost verhuist van tweedeklasser DBGC uit Oude-Tonge naar de ‘zebra’s’, en Luke van Oosterhout tenslotte hervat zijn carrière bij de gewezen eersteklasser...." Lees meer >>

Vervolg

Naast de vier herintreders kan NTVV het volgende jaar ook een beroep doen op Raoul Flikweert, die na verscheidene jaren trouwe dienst bij DVV’09 thans de tijd rijp acht om het avontuur bij de zwart-witte formatie uit Nieuwe-Tonge aan te gaan. De zesde nieuwkomer luistert naar de naam Bas Mourik (23). Bas heeft tijdens zijn jeugdjaren gespeeld bij VV Dirksland, voorloper van het eerdergenoemde DVV’09.

Hoofdcoach Wim Eilander, die ook de volgende jaargang NTVV onder zijn hoede heeft, is uiteraard erg in z’n nopjes met de komst van de zes. “Ik kijk er naar uit om met deze jonge gasten aan de slag te gaan“, laat hij in een eerste reactie weten.

Oude liefde roest nóóit bij NTVV

Robbin Troost, die normaliter in de aanval opereert, ziet uit naar de hereniging met zijn oude club. “Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad bij NTVV. Toen ik hoorde, dat er een paar jongens, waarmee ik altijd heb gevoetbald, terug wilden gaan naar hun oude club, leek het mij een goed idee om ook aan te sluiten om zodoende m’n oude liefde te helpen punten te pakken”, licht de 19-jarige horecamedewerker toe. Dezelfde gevoelens koestert Brett van Vliet. “Bij NTVV ligt mijn hart. Als ik zag hoe moeizaam zij het afgelopen seizoen speelden, mijns inziens ook mede het gevolg van de vele blessures én de matige trainingsopkomst, dan deed me dat veel pijn.” Lars Hollaar raakte het afgelopen jaar bij DVV’09 geblesseerd en kwam terecht bij fysiotherapeut Rob van der Heiden, al jarenlang één van de stafleden van NTVV. “Rob stuurde me door naar Johan Jordaan voor hersteltraining en via hem raakte ik in contact met de spelers. Ik voelde me gelijk erg welkom en dat voelde positief. Ik hoop dat ik mijn oude club, waar ik véél aan te danken heb, straks weer op weg kan helpen”, zo belooft de 19-jarige van origine middenvelder op enthousiaste wijze.

De komst van het hiervoor genoemde trio bleek uiteindelijk doorslaggevend voor Luke van Oosterhout voor een comeback. “Ik heb met Robbin, Brett en Lars in de jeugd gespeeld. Ook de gezelligheid van de selectie is van belang geweest voor mijn beslissing om terug te keren”, verduidelijkt Luke, wiens voorkeur in een elftal uitgaat naar een backfunctie dan wel een verdedigende positie op het middenveld. De 21-jarige Raoul Flikweert speelde zijn hele voetballoopbaan voor DVV’09, hing zijn kiksen vanwege zijn studie aan de spreekwoordelijke wilgen, maar kreeg van zijn broodheer en oer-NTVV’er Senny Wagemaker de vraag ‘of hij interesse had om weer een balletje te gaan trappen’. “Omdat ik medio oktober naar Middelharnis verhuis, kwam me dat goed uit en heb ik het aanbod geaccepteerd”, meldt Raoul. Toen Bas Mourik op zijn 16e ging werken in de binnenvaart, moest hij het voetbal een aantal jaren laten voor wat het was. “Nadat ik sinds kort weer werk aan de wal heb kunnen vinden, miste ik het voetbal en toen NTVV me vervolgens benaderde om te komen spelen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken”, zegt hij opgewekt.

Met véél plezier tot mooie resultaten komen is de insteek

Over hun intenties zijn de vijf ‘nieuwelingen’ het eens: héél veel punten pakken én bovenin meedoen om de prijzen. “Ik wil gewoon vanaf de eerste wedstrijd vlammen en ik denk ook dat zoiets realistisch is”, verzekert Robbin Troost. “Het liefst zo snel als mogelijk uit die 5e klasse komen”, windt Brett van Vliet (19) er geen doekjes om. “Maar dan moet er méér motivatie in het team komen en moet de trainingsopkomst omhoog. Op die manier kunnen we gezamenlijk tot mooie resultaten komen en wie weet, op den duur meestrijden om het kampioenschap! Ik heb er alle vertrouwen in!” Ook Lars Hollaar heeft hoopvolle verwachtingen. “Als we fit zijn en er vól voor gaan, denk ik dat we bovenin de 5e klasse mee kunnen draaien. We moeten allemaal ons best doen én plezier hebben. Dan gaan we gewoon een mooi seizoen tegemoet!"

Luke van Oosterhout (19) sluit zich naadloos aan bij de teneur van zijn jeugdmaten. “Ik verwacht dat er op termijn kan worden teruggekeken naar de degradatie met een glimlach. Zeker als het niveau weer terug is waar het ooit is geweest. Ik denk dat de ploeg in ieder geval potentie genoeg bezit”, beweert hij met een stellige overtuiging. Raoul Flikweert denkt hardop in kansen: “Een klasse lager voetballen betekent in mijn ogen een mogelijkheid om nieuwe dingen uit te proberen, maar er moet daaren-tegen wel serieus worden geknokt om ’n mooi plekje op de ranglijst te bemachtigen. Na drie trainingen bij de selectie concludeer ik dat er voldoende kwaliteit aanwezig is en dat het beslist mogelijk is om een plaats in de top vier in de wacht te slepen.” Bas Mourik kijkt eveneens uit naar komend seizoen: “Ik hoop op een sterk begin mét plenty plezier. Ennuh.…dat we óók met plezier de andere teams wegtikken.”

Het moge duidelijk zijn dat NTVV, na ’n uiterst mager seizoen met ten langen leste degradatie als gevolg, staat te popelen om in de vijfde klasse te strijd aan te binden met veelal ‘nieuwe’ tegenstanders. De staf en spelers zijn er méér dan klaar voor!

Foto's

Foto 1. Raoul Flikweert

Foto 2. Bas Mourik

Foto 3. Van links naar rechts: Luke van Oosterhout, Robbin Troost, Brett van Vliet en Lars Hollaar.

Door David Bakker