15 juni 2022, Stellendam - VV Stellendam kijkt terug op een geslaagde Jeugdvoetbaldag: "Leuke voetbalspelletjes, lachende gezichten én fanatieke onderlinge competitie. Dat was afgelopen zaterdag de succesvolle Jeugdvoetbaldag van VV Stellendam. Ruim honderd jonge voetbalfans trainden ‘als een prof’ tijdens dit sportieve en zonnige feestje. De club uit Stellendam viert dit jaar haar 75+1-jarig jubileum. Reden om iets moois te organiseren voor de eigen jeugdspelers en iedereen die wilde meevieren...." Lees hieronder verder >>

Vervolg

Oud-profvoetballer en jeugdtrainer bij PSV Sieme Zijm was uitgenodigd om op een leuke manier de ‘voetbal skills’ te trainen. Hij nam onder andere voormalig profvoetballer Luigi Bruins én freestyle voetballer Jasmijn Janssen mee naar Stellendam. Héél véél ballen Op het eerste veld van Molengors, het sportcomplex van de club, waren verschillende voetbalspellen uitgezet. Dat betekende overal goaltjes, maar ook slalomstokken, loopladders en hordes op het veld. En vanzelfsprekend: héél véél ballen. Natuurlijk deed elke groep een partijtje, maar de kinderen legden ook parcourtjes af. En deden een supersnelle voetbalvariant van boter kaas en eieren. En probeerden fanatiek alleen of met één of meer medespelers de bal in het doel van de ander te krijgen.

Het ging allemaal ontspannen en op een leuke manier. Maar tegelijkertijd verbeterden de kinderen hun voetbalvaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van balcontrole. Voetbaltrucs Freestylester Janssen probeerde de kinderen voetbaltrucs bij te brengen. Het lijkt zo makkelijk, maar de kinderen ontdekten weer eens dat zo’n ronde bal alle kanten op wil. Toch lukte het veel kinderen wel om ‘de bal in de nek’ te krijgen. Sommigen lukte het zelfs om tegelijkertijd op te drukken. Knap hoor! De ochtend vloog om. Het evenement eindigde met een prijsuitreiking én voor iedereen patat en een snack.

VV Stellendam kijkt terug op een geslaagde Jeugdvoetbaldag.