24 mei 2022, Middelharnis - Zaterdag 21 mei 2022 stond in Oud-Beijerland een zeer belangrijk duel op de agenda van de teams van OSV Oud-Beijerland en De Jonge Spartaan. "Samen met het Klaaswaalse SSS zijn beide teams nog volop in de race voor de 3e periode. Daarbij kende de thuisclub vooraf een punt voorsprong op zijn naaste belagers. Bij de Jonge Spartaan ontbraken deze middag de geschorste Michael Sloof, Jordy Frank en Norman Leune..." Lees meer >>

Vervolg

Van het 2e elftal stroomden door; Erik Ruijgers, Olaf Tillema, Martijn Groenendijk en de smaakmaker van de voorgaande wedstrijd; Chris Hoogzand.

Scheidsrechter Predrag Obradovic liet het duel rond 14.37 uur aanvangen. Mede door de afwezigheid van Michael Sloof en Norman Leune moest Wim Nieuwland voorin flink puzzelen. Zo posteerde hij verrassenderwijs Tim Driece in de spits. Beide ploegen begonnen voorzichtig opbouwend en enigszins afwachtend aan het duel. In de 11e minuut moest keeper Johan Kroon zich strekken op een schot van Jordy Westein. Pas na 20 minuten kwam er het eerste echte gevaar van de zijde van de gasten, Gerben Prins combineerde met Chris Hoogzand, helaas verdween het schot van Gerben Prins over de lat. Enkele dreigende situaties van de aanvallers van De Jonge Spartaan werden afgevlagd wegens vermeend buitenspel. Helaas nam de arbiter deze vlagsignalen over.

In de 27e minuut bediende gelegenheidsspits Tim Driece Chris Hoogzand op links. Zijn schot in de korte hoek spatte op de paal uiteen en caramboleerde bij de 2e paal net naast het doel, juist voor de instormende Koen Vervloed. Een schot van Esra Pieters verdween in het zijnet. Kort voor rust zette Gerben Prins voor vanaf rechts. Tim Driece kreeg een vrije kopkans, maar zijn inzet verdween in de handen van doelman Donovan Levestone. Beide teams speelden met de handrem er op en zo werd de rust met 0-0 bereikt.

Kort na rust schoot OSV over de lat en niet veel later was het Kenzo Sanches die een panklare voorzet vanaf links bij de 2e paal binnenschoot. Zoals vaker dit seizoen maakte De Jonge Spartaan een opgelopen achterstand snel goed. Wiljan Driece nam in de 50e minuut het doel van OSV van afstand onder vuur. Keeper Donovan Levestone leek zich te verkijken op dit schot en de bal verdween in de kruising. Zo stond het weer gelijk. Net binnen het uur gaf Pim Grootenboer de bal geweldig mee in de diepte met de sprintende Chris Hoogzand. Deze schoot onder druk van de sterk spelende Quinton Burk de bal naast het doel. Bij OSV kwamen er verse krachten in het veld.

Na een vermeende duwfout op Marco van Daalen legde scheidsrechter Obradovic de bal in de 66e minuut pardoes op de stip. Dit ondanks felle Spartaanse protesten. Na de wedstrijd zou het ‘slachtoffer’ verklaren dat er geen sprake was van een duwfout. Dedier Bos benutte dit buitenkansje en zo kwam de thuisclub goedkoop op een 2-1 voorsprong. Johan Kroon voorkwam met een serie voortreffelijke reddingen dat het direct 3-1 werd. De toegekende strafschop bleek het kantelpunt van de wedstrijd. De thuisclub kwam steeds beter in zijn spel en De Jonge Spartaan stelde daar (te) weinig tegenover. Een kwartier voor tijd dwarrelde er weer een voorzet van OSV in het Spartaanse strafschopgebied. De onverzettelijke Donny Klem kreeg de bal verkeerd op zijn hoofd en kopte zo de beslissende 3-1 op het scorebord.

In de slotfase zette de ingevallen Olaf Tillema de bal strak voor vanaf rechts. Dennnis Baars kwam bij de 2e paal net een teenlengte te kort om de bal binnen te schieten. Pal voor tijd maakte Dylan de Vroed namens OSV zelfs nog de 4-1. Johan Kroon voorkwam met enkele uitstekende reddingen dat de score in deze fase hoger opliep.

Door de nederlaag is de 3e periode uit zicht en is een vervangende periode ook ver uit beeld. De Jonge Spartaan speelde tot de ongelukkige penalty een redelijke wedstrijd en hield gelijke tred met de thuisclub. Na de strafschop liet OSV zien prima te kunnen voetballen op de snelle kunstgrasmat en won het deze middag verdiend van De Jonge Spartaan. In de thuiswedstrijd tegen FC IJsselmonde van zaterdag 28 mei 2022 kan De Jonge Spartaan de 4e plaats op de ranglijst bij een overwinning niet meer ontgaan. Wellicht is zelfs een eindklassering als derde nog mogelijk, maar het is daarbij afhankelijk van de resultaten van LMO.