Middelharnis - Afgelopen zaterdag 30 april 2022 stond de lastige uitwedstrijd bij VVOR in Rotterdam-Prinsenland voor de Jonge Spartaan op de agenda. "De gastheren behaalden 14 punten uit de laatste zeven wedstrijden en de gasten uit Middelharnis zelfs 17 punten uit de laatste zeven wedstrijden. Mede door de goede resultaten waren veel Spartanen afgereisd naar Rotterdam. Enkele jeugdige supporters reisden hun favorieten zelfs per bus en metro na..." Lees hieronder het hele verslag van de wedstrijd tussen de teams van VVOR en De Jonge Spartaan >>

Onder een aarzelend zonnetje begon de Jonge Spartaan goed aan de wedstrijd. Een mooie combinatie over rechts via Tim Driece bracht de bal bij Pim Grootenboer. Deze gaf de bal voor op Gerben Prins, die de bal leek voor te geven op spits Michael Sloof. Helaas voor de gasten kwam hij enkele centimeters te kort om bij de bal te kunnen. Uit een corner kopte aanvoerder Semir Golic de bal over het Spartaanse doel. Johan Kroon bracht met zijn voet redding op een inzet van Jerrel Lamsberg. Sam Nieuwenhuis schoot een toegekende vrije trap naast. In de 20e minuut ontsnapte de snelle Teun Loman aan de aandacht van de Spartaanse defensie en hij schoot vanaf rechts de bal in de verre hoek. Zo kwam de Jonge Spartaan op achterstand. In deze fase zette VVOR hoog druk op de tegenstander en daar hadden de gasten duidelijk moeite mee.

Uit een snelle counter schoot Jerrel Lamsberg over. Na een voorzet van Pim Grootenboer kopte Tim Driece de bal in de handen van Danny Slegtenhorst. Op het moeilijk bespeelbare veld loerde VVOR steeds meer op een snelle counter en leed De Jonge Spartaan vaak slordig balverlies. Toch gaf het team ook dit keer thuis na een achterstand en het was opnieuw Pim Grootenboer die pal voor rust over rechts soleerde. Hij bracht de bal in de doelmond. De goed meegelopen Tim Driece schoot van dichtbij de gelijkmaker in het Rotterdamse doel. Zo kwam De Jonge Spartaan misschien wel wat tegen de verhouding in op gelijke hoogte.

Direct na rust kopte Devante Sno net naast na een voorzet van Jerrel lamsberg. Uit een voorzet van Pim Grootenboer kopte de goed spelende Koen Vervloed de bal voorbij de tweede paal terug op Tim Driece. Zijn inzet werd vakkundig uit het doel getikt door Danny Slegtenhorst. Trainer Peter van Gestel van VVOR bracht in minuut 70 Floris de Buvry en Nizar El Manouzi binnen de lijnen voor Devante Sno en Jerrel Lamsberg. In de 72e minuut gaf Gerben Prins de bal mee aan Wiljan Driece, deze bracht de bal scherp voor het doel en het was Michael Sloof die van dichtbij de 1-2 op het scorebord bracht.

Keeper Johan Kroon onderscheidde zich in de 78e minuut door een uitstekend genomen vrije trap van specialist Sam Nieuwenhuis over de kruising te tikken. Christiaan Hoogzand kwam in het veld voor de moegestreden Michael Sloof. Uit een vrije trap van Pim Grootenboer schoot Christiaan Hoogzand net naast. In de 85e minuut leek de wedstrijd beslist te worden. Koen Vervloed verlengde de bal op Christiaan Hoogzand en deze schoot de 1-3 achter Danny Slegtenhost. Hiermee leek Christiaan Hoogzand zijn hoge productie van de laatste weken bij het 2e elftal een vervolg te geven bij het eerste elftal. De prima leidende arbiter Antonie Gomes nam het vlagsignaal van de grensrechter over en keurde de treffer af wegens buitenspel.

Juul Peeman blokte nog een schot van Semir Golic. Danny Slegtenhorst keerde in een uiterste reflex een inzet van Christiaan Hoogzand met zijn hand na een fraaie assist van Koen Vervloed. In de extra tijd bekroonde keeper Johan Kroon zijn prima optreden met een fraaie redding in de hoek na een schot van Sander van de Kamp. Na bijna 94 spannende minuten floot arbiter Gomes deze middag voor het laatst en konden alle aanwezige Spartanen applaudisseren voor de inzet en passie, die deze middag weer drie punten opleverden.

Door de winst en uitslagen op andere velden blijft De Jonge Spartaan 4e op slechts één punt van nummer twee LMO. Zaterdag 7 mei komt Groote Lindt uit Zwijndrecht op bezoek op Spartacus. Het duel staat onder leiding van arbiter R. Wesdorp.

Scoreverloop:

20e Teun Loman 1-0

45e Tim Driece 1-1

72e Michael Sloof 1-2

Toeschouwers: 49

Scheidsrechter Antonie Gomes gaf geel aan Jerrel Lamsberg van VVOR en Rick Schellevis van DJS.

Opstelling De Jonge Spartaan:

Johan Kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Donny Klem, Rick Schellevis, Jan Willem van Lente, Wiljan Driece, Tim Driece, Gerben Prins, Michael Sloof (79e Christiaan Hoogzand) en Koen Vervloed.

Op bijgaande foto tikt keeper Johan Kroon met een geweldige reflex een vrije trap van Sam Nieuwenhuis over de lat.