19 april 2022, Oude-Tonge - [De Jonge Spartaan – Zwarte Pijl 2-1] Op een zonovergoten Sportprak Spartacus trad De Jonge Spartaan Paaszaterdag 16 april 2022 aan tegen Zwarte Pijl uit Rotterdam. "Enkele weken geleden werd de uitwedstrijd knap met 0-2 gewonnen door doelpunten van topscorer Wiljan Driece. Door een blessure ontbrak deze speler en zijn broer Tim was geschorst voor dit duel." Lees het hele verslag hieronder >>

Vervolg verslag

Spits Michael Sloof schoot in de 2e minuut net naast het doel van Evander Bendt. Een vrije trap van zo’n 25 meter van aanvoerder Gerben Prins werd even later door iedereen gemist. Na een kwartier moest keeper Johan Kroon handelend optreden na een schot van Agbor Eyongakpa. Kort daarop was de Spartaanse keeper deze speler weer de baas. Koen Vervloed kon na een half uur net niet bij een voorzet van Pim Grootenboer.

Het spel golfde in deze fase op en neer in de matige eerste helft. Kort voor rust kwam was er een uitstekende redding van Johan Kroon voor nodig om een achterstand te voorkomen. Na een scrimmage keerde hij de bal. Pim Grootenboer stoomde enkele minuten later ouderwets op over de rechtervleugel. Hij trof echter geen medespeler voor het doel van de gasten.

Kort na rust werd een Rotterdamse treffer afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Na een combinatie tussen Pim Grootenboer en Michael Sloof schoot Koen Vervloed naast. Scheidsrechter Ralph Majenburg kende in de 54e minuut een strafschop toe aan Zwarte pijl na een overtreding binnen het strafschopgebied. Agbor Eyongakpa wist wel raad met dit buitenkansje en zorgde voor de 0-1 op het scorebord.

De thuisclub zocht waar het kon de aanval. Een schot van Koen Vervloed was een prooi voor Evander Bendt. Invaller Chris Hoogzand stuitte ook op deze sluitpost. Na een vrije trap van Michael Sloof schoot Jordy Frank naast. Het ging er langzaam maar zeker op lijken dat er een einde kwam aan de al langere tijd durende ongeslagen status van De Jonge Spartaan. Dit was echter buiten Koen Vervloed gerekend. Na een pass van Jordy Frank omspeelde hij twee tegenstanders, kwam naar binnen en rondde geweldig af. Dit betekende in de 85e minuut de gelijkmaker.

Hiermee was de spreekwoordelijke koek voor de thuisclub nog niet op. Na een schot van Michael Sloof, dat naast ging, was het Jordy Frank die in de laatste minuut voor 2-1 zorgde. Dit leidde tot grote vreugde bij de Spartaanse supporters, die in groten getale aanwezig waren. Jordy Frank en Gerben Prins hadden de score in de extra tijd nog uit kunnen breiden, maar dit lukte niet. Met de nederlaag van LMO en het gelijke spel van SSS doet De Jonge Spartaan uitstekende zaken op de ranglijst. Het verschil met nummer twee LMO bedraagt slechts één punt.

Zaterdag 23 april staat de topper tegen SSS uit Klaaswaal op het programma. Beide ploegen hebben 32 punten verzameld, maar de gasten uit Klaaswaal deden daar een duel minder over. Bij eventuele winst krijgt De Jonge Spartaan de nacompetitie in zicht. Het duel op Spartacus staat onder leiding van arbiter M. Sahan.

Scoreverloop:

54e Agbor Eyongakpa 0-1 (pen)

85e Koen Vervloed 1-1

90e Jordy Frank 2-1

Toeschouwers: 175

Scheidsrechter Majenburg gaf geel aan Raymillo Delba en Gavir Breidel van Zwarte Pijl