Sommelsdijk - Damvereniging Denk en Zet Sommelsdijk is het nieuwe seizoen goed van start gegaan. Lees hieronder de uitslagen en een verslag door de heer van Hoorn, van de op maandagavond 22 november 2021 gespeelde wedstrijden. Deze wedstrijden worden in verband met de QR-code thuis gespeeld, om geen deelnemers uit te hoeven sluiten. Lees meer >>>

Damvereniging Denk en Zet - uitslagen 22 november 201:

Afdeling 1

  1. Kamp-M.Klink: 1-1
  2. Wolfert-J van Hoorn: 0-3

W.Vroegindeweij-I.Mackloet: 0-3

Afdeling 2

  1. Jelier-J .Jordaan: 1-1
  2. Noteboom-A. Uijttewaal: 1-1

Verslag

"Wat is het toch jammer dat verschillende wedstrijden thuis gespeeld moeten worden, omdat een aantal dammers de Staver niet in kan. In de wedstrijd van Kamp tegen Klink rees de spanning ten top, toen Klink vast kwam te staan en een schijf moest offeren om weer speelruimte te krijgen. Kamp kon het natuurlijk niet maken om het van Klink te gaan winnen. Met nog een bord vol schijven nam hij genoegen met remise. Aardig toch. Wolfert kon tegen Van Hoorn geen fatsoenlijke zet meer doen. Hij moest een schijf cadeau doen. Later gaf hij nog een schijfje weg en toen werd het wel heel erg moeilijk. Van Hoorn won weer eens. Vroegindeweij maakte bij de zevende zet al een kapitale fout, waardoor hij twee schijven achter kwam te staan. Als je zoiets tegen Mackloet overkomt, kun je het verder wel vergeten.

Jelier had op een gegeven moment twee dammen en twee schijven, Jordaan 2 dammen en 3 schijven. Zoveel dammen op een bord is een unicum. Jelier maakte ten koste van één dam en twee schijven een afruil, waardoor de uitslag in één klap remise was. Het is verrassend hoe Uijttewaal, als nieuwkomer, de ene tegenstander na de andere in de problemen brengt. Dat ervoer dit keer Noteboom. Knap hoor!"