25 oktober 2021 Oude-Tonge - Lees hieronder [en bekijk de korte video!] van voetbalvereniging DBGC uit Oude-Tonge. "In een boeiend voetbalgevecht met Oostkapelle/Domburg stapte DBGC afgelopen zaterdag als winnaar van het veld. Na 90 minuten stond de stand van maar liefst 1-4 op het scorebord." Lees en bekijk hieronder meer.

Verslag

"Vooraf was bekend dat Oostkapelle/Domburg een sterk team heeft met veel voetballende kwaliteiten. Vanaf minuut 1 nam de thuisploeg het initiatief door met veel druk naar voren te spelen. Al na twee minuten leverde dit succes op. Een goede steekpass achter de defensie van DBGC gaf de spits een niet te missen kans waardoor DBGC al snel in de achtervolging moest. Nu zijn de mannen van trainer Jordi Smit hier de laatste weken wel aan gewend dus herpakte het team zich snel. Na acht minuten spelen stuurde Bas Mackloet Jeroen Sep de diepte in. Hij was zijn bewakers te slim af en schoot de bal via de doelman binnen en bracht DBGC snel op gelijke hoogte. In de fase die volgde bleef DBGC onder druk staan. Soms met kunst en vliegwerk, soms door uitstekend ingrijpen van keeper Nieuwland bleef DBGC op de been. Na ruim een half uur spelen werd Tim Mackloet vrij gespeeld aan de linkerkant. Zijn afgemeten voorzet werd door Bas Mackloet in een keer in het doel geschoten. Een loepzuivere counter die DBGC tegen de verhouding in aan de leiding bracht. Oostkapelle/Domburg slaagde er voor rust niet in om het overwicht om te zetten in goals waardoor DBGC met een voorsprong de rust in ging.

In het tweede bedrijf wilde DBGC meer controle pakken om dit duel definitief naar zich toe te trekken. De start van de tweede helft kon niet beter. Al na twee minuten kreeg Bas Mackloet na een combinatie met Jeroen Sep een vrije doortocht door het hart van de verdediging. Oog in oog met de doelman bleef hij rustig en zorgde met zijn tweede goal van de middag voor een ruimere voorsprong. DBGC gaf na rust veel minder ruimte weg en was in veel tegenaanvallen steevast dreigend. Binnen het uur kopte een verdediger van de thuisploeg verkeerd terug. Jeroen Sep was er als de kippen bij om te doen wat hij al weken doet; goals maken. Hij nam de bal mee, omspeelde de doelman en zorgde voor een luxe 1-4 voorsprong. Na ruim een uur spelen was er een volgend hoogtepunt te noteren. Arnaud Dees maakte na een zware knieblessure en lang blessureleed zijn rentree in DBGC 1. In de laatste fase van het duel hield DBGC de linies gesloten en was het aan de thuisploeg om de aansluiting te vinden. Dit lukte niet en ook DBGC wist uit verschillende uitvallen geen goals meer te maken waardoor DBGC met een heerlijke 1-4 overwinning huiswaarts ging. In een zwaar duel tegen een sterke tegenstander toonde DBGC vandaag ook dan een resultaat te kunnen halen."

Door de overwinning blijft DBGC op een gedeelde tweede plaats staan met 10 punten uit 5 duels samen met VVGZ en NSVV. Aanstaande zaterdag komt Yerseke, dat met 6-2 won van SSV'65, op bezoek op Sportpark de Koepel.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Tijme v/d Veeken, Jacco de Gast, Dimri Vogelaar, Robert Koster ('61 Arnaud Dees) , Bas Mackloet, Thijs Tromp ('84 Bas v/d Sluijs) , Josef Balaydin ('72 Sem Vos) , Jeroen Sep ('61 Robbin Troost), Tim Mackloet.

Bekijk hieronder de videobeelden Oostkapelle/Domburg- DBGC