Sommelsdijk – In de herfstvakantie worden op 21 en 22 oktober 2021 weer de Springdagen gehouden in Recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk. Dit is één van de populairste en grootste gymsportevenementen van Nederland: één groot springfeest op verschillende dagen met totaal ruim 3000 deelnemers. Lees hieronder meer.

Doen, leren, springen

Tijdens de Springdagen kunnen kinderen vanaf 6 jaar zich onder deskundige leiding uitleven op allerlei soorten en maten trampolines, springtoestellen, trapeze zwaaien en nog veel meer. Allemaal bij elkaar opgesteld in een ruime zaal. Er wordt niet alleen gesprongen, maar ook gaan de kinderen handboogschieten, tokkelen, klimmen, bowlen, patat met een frikandel of kipnuggets eten en zwemmen in andere zalen en ruimtes van De Staver.

Programma

De kinderen zijn ingedeeld in groepen. Deze groepen hebben een vooropgesteld programma voor deze dag. Zodat iedereen bij elk onderdeel komt. De deelnemers krijgen tussendoor een lekkere lunch aangeboden in de eetzaal van hetzelfde sportcomplex.

Al 19 jaar lang

De Springdagen worden al vanaf 2002 elk jaar georganiseerd en staan al jaren bekend als HET evenement voor kinderen. Jaarlijks doen er ruim 3000 kinderen mee, verspreid over de herfstvakantie en de kerstvakantie. Elk jaar levert dit weer veel blije gezichten op. Wanneer je Googled op “Springdagen Sommelsdijk” zie je een lange lijst aan enthousiaste verhalen, filmpjes, foto’s en reacties.

Mee doen

Via turnclub Turn2Move kunnen kinderen van 6 tot 16 jaar mee doen, ze hoeven daarvoor geen lid te zijn van de turnclub. Wel moeten ze goed uitgeslapen aan de actieve Springdag beginnen en heel veel zin meenemen naar de Staver. Turn2Move staat ingedeeld op donderdag 21 oktober en vrijdag 22 oktober. Alle kinderen worden in groepjes ingedeeld en doorlopen onder begeleiding het hele Springdag programma. (van 09:00 tot 15:30 uur of van 11:30 tot 18:00 uur)

Professionele begeleiding

Het springen wordt begeleid door gediplomeerde leiding van Turn2Move, het zwemmen staat onder toezicht van de zweminstructeurs van de Staver, het klimmen en tokkelen wordt aangestuurd door 2 ervaren kliminstructeurs en ook het handboogschieten staat onder toezicht van een ervaren handbooginstructeur.

Inschrijven

Kinderen vanaf 6 jaar (met zwemdiploma) kunnen tot 14 oktober ingeschreven worden via de website van turnclub Turn2Move turn2move.nl voor de Springdag op donderdag 21 oktober of vrijdag 22 oktober. Op de website staat ook een artikel over de Springdagen met linkjes naar filmpjes en uitleg van de verschillende onderdelen. De kosten voor een Springdag zijn € 19,--. dit is inclusief het eten. Ouders kunnen zich ook aanmelden om hun eigen kind met een groepje andere kinderen te begeleiden. Begeleidende ouders eten gratis mee.