4 oktober 2021, Goeree-Overflakkee - VV Rhoon was afgelopen zaterdag 2 oktober op Spartacus de tegenstander voor het eerste elftal van De Jonge Spartaan. "Beide clubs verloren de eerste competitiewedstrijd en gingen op zoek naar de eerste punten van het seizoen 2021-2022 in de 3e klasse D..." Lees hieronder de uitslagen en een verslag door De Jonge Spartaan.

Verslag:

Scheidsrechter Van Drunen gaf rond 14.30 het beginsignaal. Al na 32 seconden leek Rhoon op voorsprong te komen. Keeper Johan Kroon keerde de van dichtbij ingeschoten bal van Bart Driesse met de voet en voorkwam hij daarmee een snelle openingstreffer van de gasten. Na 7 minuten claimde de thuisclub een strafschop wegens hands na een vlotte aanval. Scheidsrechter Van Drunen wilde hier echter niets van weten. De sterk spelende Gerben van der Weele schoot na een klein kwartier tegen de voet van keeper Bas Oster aan.

Na weer een vlot lopende Spartaanse aanval schoot Pim Grootenboer op de buitenkant van de paal. De Jonge Spartaan viel in deze fase veel aan en kreeg kans op kans, waarbij het ook veel corners mocht nemen. Een inzet in de korte hoek van Norman Leune werd ook met de voet gekeerd door keeper Bas Oster. Na een fout in de verdediging keerde keeper Johan Kroon een inzet van Wesley Strootman. Boy Hoogmoed soleerde zich na ruim een half uur een weg door de verdediging van Rhoon. Zijn venijnige schot werd knap gekeerd door Bas Oster. Schoten van Gerben van der Weele waren een prooi voor deze sluitpost.

Uit een betwistte inworp kwam de bal na 38 minuten bij Maurice Heijboer, hij wist zich wel raad met dit buitenkansje en schoot Rhoon tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Kort voor rust voorkwam de op de lijn staande Gerben van der Weele zelfs een grotere voorsprong voor de gasten door een inzet van Ricardo Merrelaar van de lijn te koppen. Zo werd de rust met een 0-1 achterstand voor de thuisclub bereikt.

De Jonge Spartaan begon fel en goed aan de 2e helft. Na een mooie combinatie tussen Norman Leune en Pim Grootenboer kopte Wiljan Driece bij de 2e paal de bal op het hoofd van een tegenstander. De terugspringende bal werd door aanvoerder Gerben Prins op de paal geschoten. Kort hierna haalde Juul Peeman van afstand uit en scoorde zo de welverdiende gelijkmaker. De thuisclub bleef aanvallen en na een mooie solo van Gerben van der Weele hakte Gerben Prins de bal fraai op de achter hem staande Norman Leune. Deze schoot in de 56e minuut van dichtbij de 2-1 in het doel. Hierna zakte de Jonge Spartaan (te) ver in en grossierden beide teams op het natte en gladde veld in balverlies. In de 64e minuut volgde een scrimmage voor het Spartaanse doel na een corner. Donny Klem kon de bal wegwerken. Een combinatie tussen Lars Schriek en Boy Hoogmoed paste net niet en even later werd de moegestreden 17-jarige Boy Hoogmoed vervangen door Koen Vervloed. In de 82e minuut was er vanaf het middenveld een mooie assist van Gerben van der Weele op de in de diepte sprintende Lars Schriek. Deze stoomde op naar het doel van Rhoon en schoot de 3-1 door de benen van de keeper op het scorebord. Kort voor tijd was er nog een prachtige redding van Johan Kroon na een vrije trap van Vincent Kroon. Rhoon probeerde het wel, maar kwam deze middag kwaliteit te kort om aanspraak te mogen maken op een punt.

Zo kon het team van Wim Nieuwland de eerste punten van het seizoen noteren en volgt zaterdag 9 oktober een bezoek aan SSS in Klaaswaal.

Scoreverloop:

38e 0-1 Maurice Heijboer

47e 1-1 Juul Peeman

56e 2-1 Norman Leune

82e 3-1 Lars Schriek

Scheidsrechter Jaap van Drunen gaf geel aan de Spartanen; Rick Schellevis, Gerben Prins, Wiljan Driece en Boy Hoogmoed

Toeschouwers:

173

Opstelling De Jonge Spartaan:

Johan Kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Donny Klem, Rick Schellevis, Gerben van der Weele (92e Chris Hoogzand), Tim Driece, Gerben Prins, Wiljan Driece, Norman Leune (70e Lars Schriek), Boy Hoogmoed (80e Koen Vervloed).

Op de door Peter Prins gemaakte foto schiet Norman Leune de 2-1 voorsprong achter keeper Bas Oster.