28 september 2021, Oude-Tonge - Alle teams de deze week in actie kwamen voor HSV The Islanders wisten een ruime overwinning te noteren. "De softbaldames opende deze competitieronde met een 4-21 mokerslag in Capelle a/d IJssel. Daniëlle Casteleijn stond als pitcher op de plaat. Zij kreeg het niet cadeau, maar wist zich de gehele wedstrijd staande te houden, mede dankzij de sterke verdediging achter zich..." Lees hieronder het hele verslag.

Vervolg verslag

Zo schreef catcher Gerjanne Vroegindewei een moeilijke vangbal op haar naam, tekende linksvelder Reja de Wit voor een mooie actie en plukte midvelder Jessica Vuerhard 2 belangrijke ballen uit de lucht.
Aanvallend waren Daniëlle Reinders en Julie Moerland het gevaarlijkst. Beide wisten de bal verschillende malen diep het veld in te jagen. Jessica Vuerhard (zie foto) wist met zowel goed slagwerk áls sterk honklopen de gastvrouwen steeds op het verkeerde been te zetten.
Heren 2 wisten ook wel raad met de pitching van hun opponent. Paul Waldekker joeg de bal met 1 stuit over de hekken heen, Tim Strijbosch tekende voor een tweehonkslag en Jan van Zanten zette tweemaal een driehonkslag op zijn naam. Pitcher Peter Roubos gooide ongenaakbaar. Hij zette 6 slagmannen aan de kant, gaf geen vrije lopen weg en kreeg geen hits tegen, terwijl zijn veld foutloos speelde. Closer Ernst Vuerhard sloot af met drie strikeouts. Eindstand: 1-13
Ten slotte de grote trots van de Islanders: De beeball. Sportiviteit en gezelligheid voerden weer de boventoon. Het incomplete team van de tegenstander werd respectvol aangevuld met rood-witte spelertjes en het plezier spatte er weer vanaf. Nieuwste aanwinst Stijn van der Veer viel op door zijn goede werk als catcher, maar het sterke samenspel van het gehele team was de kroon op het werk van coaches Perry Plooij en Peter Roubos.