12 september 2021, Middelharnis - Afgelopen dinsdag 7 september sloot de selectie van Wim Nieuwland de voorbereiding af met een ruime 4-0 overwinning op Stellendam. Zo eindigde de voorbereiding naar tevredenheid met onder andere winst op het Eilandelijke toernooi en knappe overwinningen op 2e klassers Pelikaan en Bruse Boys. "Zaterdag 11 september stond op Sportpark Spartacus de 2e bekerwedstrijd op de agenda..." Lees hieronder meer.

Vervolg

De eerste bekerwedstrijd van het seizoen werd zaterdag 4 september gespeeld in Alphen aan de Rijn. Tegenstander Alphia (3e klasse) bleek met 1-0 te sterk. Bij de gasten ontbraken veel beoogde selectiespelers. Kansen en mogelijkheden waren er deze middag nauwelijks voor De Jonge Spartaan.

Zaterdag 11 september stond op Sportpark Spartacus de 2e bekerwedstrijd op de agenda. De Schiedamse 3e klasser Kethel Spaland was deze dag de tegenstander. De eerste bekerwedstrijd won dit team met 4-3 van BSC’68 uit Benthuizen. Voor deze wedstrijd bleken veel Spartanen weer fit en zo ontbraken alleen de nog geblesseerde Michael Sloof ,Wiljan Driece en Norman Leune

Iets na 14.30 uur gaf arbiter Van Vugt het beginsignaal. De thuisclub hanteerde een 4-3-2-1 systeem. Een schot van Gerben Prins was in de 6e minuut een prooi voor de Schiedamse keeper. Na een klein kwartier was er een mooie aanval via Pim Grootenboer, Thom Drenth en Gerben Prins. Deze laatste schoot over. Pogingen van Tim Driece werden geblokt of gingen voorlangs. In de 18e minuut ging een schot van Koen Vervloed over. Keeper Johan Kroon moest na bijna vijfentwintig minuten goed uit zijn doel komen om gevaar van de gasten in te dammen. De compact spelende thuisclub gaf weinig weg en was in deze fase van de wedstrijd de bovenliggende partij. Een mooi combinatie tussen Pim Grootenboer en Gerben van der Weele lukte net niet. De inlopende Koen Vervloed kon net niet bij de bal. Het was Tim Driece die de bal na een klein half uur veroverde op het middenveld. Via de kluts kwam de bal bij Gerben van der Weele. Deze stoomde op over links en schoot de bal bekeken in de verre hoek. Zo kwam de thuisclub verdiend op voorsprong. Kort hierna schoot Pim Grootenboer net over. Vervolgens raakte deze speler geblesseerd, maar hij kon na een korte behandeling verder. De gasten werden niet echt gevaarlijk. In de 42e minuut mocht de sterk spelende nummer 6 van Kethel Spaland aanleggen vanaf links. Zijn vrije trap werd echter vakkundig gepareerd door Johan Kroon. Uit de daaropvolgende hoekschop werd de bal over gekopt. In de extra tijd stuitten Koen Vervloed en Gerben van der Weele nog op de keeper.

De 2e helft gaf een ander spelbeeld. Bij de gasten waren er enkele wissels en werd een wat andere tactiek gehanteerd. Dit leverde in de 52e minuut een hoekschop op. Deze werd van dichtbij door de nummer 9 in het doel geschoten en zo stond het weer gelijk. Gerben van der Weele blokte knap een schot van een Schiedamse aanvaller. Keeper Johan Kroon moest enkele keren handelend optreden tegen de steeds gevaarlijker wordende gasten. Met een uitstekende ingreep voorkwam Jan Willem van Lente een Schiedamse uitbraak. Helaas raakte hij hierbij geblesseerd en moest het veld verlaten. Een mooie aanval via de ingevallen Boy Hoogmoed en Dennis Baars bracht de bal op rechts bij Pim Grootenboer. Helaas ging ook dit schot over de lat. Kort voor tijd werd Lars Schriek nog gestuit door een verdediger en dacht de spits van de gasten nog de 1-2 te scoren. Deze treffer werd echter geannuleerd wegens buitenspel.

Door de eerdere nederlaag en het gelijke spel van deze middag eindigt het bekeravontuur van De Jonge Spartaan zaterdag 18 september met een uitwedstrijd in Benthuizen tegen BSC’68. Zaterdag 25 september start De Jonge Spartaan de competitie met de uitwedstrijd tegen FC IJsselmonde. De aanvang is 15:00 uur.

Scoreverloop: 29e 1-0 Gerben van der Weele / 52e 1-1 nummer 9