31 mei 2021, Goeree-Overflakkee - Afgelopen donderdag 20 mei werden er 59 duiven ingekorfd door 15 dames van Goeree-Overflakkee en Voorne Putten. Deze vlucht telt namelijk ook mee voor de 'TOPPERSHOEDJE LADIES LEAGUE GRAND PRIX SZHE' [zie flyer]. De eerste dagfondvlucht van het seizoen zou eigenlijk op zaterdag worden gelost in het Franse Salbris, maar vanwege het slechte weer werd de vlucht uitgesteld naar zondag 23 mei, 1e Pinksterdag. De weersomstandigheden zagen er een stuk beter uit op zondag en de duiven konden om 07:30 uur met een harde zuidwesten wind het luchtruim in. Lees hieronder het hele verslag en de uitslagen door Sonja Hagens.

Vervolg

Jozien Wijnties uit het Voornse Oudenhoorn zag de eerste melding van de roze ringen voorbijkomen op haar telefoon. “Oei, dacht Jozien, dan moet het snel gebeuren wil ik een vroege duif pakken”. En jawel hoor, 6 minuten later viel er, tot haar grote vreugde, om 12.53.34 uur een roze ring op de klep met een snelheid van ruim 1587 meter per minuut.

Een duivinnetje, de NL19-7000132, die vorig jaar ook de eerste prijs wist te behalen in de Ladies League competitie. Toen was het op Pontoise, nu was het iets verder, nl. Salbris een afstand van ruim 513 km.

De vader van de 19-132 komt van Martijn en Buck de Kruijff uit Woerden en de moeder komt rechtstreeks van Willem de Bruijn uit Reeuwijk, kwaliteit genoeg dus!

Jozien wint op deze vlucht niet alleen de 1e prijs in de Ladies League SZHE, maar ook de 13e prijs van het gehele Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden van 1.518 duiven.

De tweede én derde prijs zijn voor Annie Legierse uit Oude-Tonge.

De ereprijzen van deze week:

Prijs 1: Jozien Wijnties Oudenhoorn Bon Bol.com t.w.v. 20 euro

Prijs 7: Joke van Nimwegen Sommelsdijk Bon Duifhuizen tassen t.w.v. 20 euro

Prijs 15: Lia & Silvan Grinwis Ouddorp Bon Paleander t.w.v. 20 euro

Alle prijswinnaars, van harte gefeliciteerd!