Sommelsdijk - De drie zwembaden van SRGO zijn inmiddels geopend voor banenzwemmen en zwemverenigingen. Dat is goed nieuws natuurlijk, SRGO wil de openstelling zo verantwoord en veilig mogelijk uitvoeren. De zwemlessen zullen vanaf 25 mei in beperkte vorm worden aangeboden in alle zwembaden. Er is een programma samengesteld op basis van de richtlijnen van het RIVM en de brancheprotocollen. Lees hieronder verder.

Vervolg
Het aangepaste rooster geeft ruimte aan banen zwemmen, zwemles en zwemverenigingen. Voor alle activiteiten gelden de huidige richtlijnen van het RIVM en is er een alternatieve looproute ingesteld.

Het banenzwemmen zal iets anders worden ingevuld dan je gewend bent. SRGO kiest voor een veilige en kwalitatieve optie. Huur een baan voor 1 uur helemaal voor jezelf. Kun je aantonen dat je één gezin bent, dan kun je met 2 personen in één baan terecht. Geef dit nadrukkelijk aan. Reserveringen kunnen telefonisch (ma-vrij 09.00-19.00 uur) worden gemaakt bij het desbetreffende bad van je keuze.

De SRGO-baden faciliteren ook zwemles. De docenten zullen de ouders rechtstreeks benaderen voor deelname aan het lesprogramma en de aangepaste programmering. Hiervoor hoeven ze zelf geen actie te ondernemen.

Voor de zwemverenigingen geldt dat zij vanaf 18 mei weer in zwembad Zuiderdiep, de Gooye en de Staver terecht kunnen. Met de zwemverenigingen worden individuele afspraken gemaakt over de maximale aantallen zwemmers en over de richtlijnen en protocollen.

Het buitenbad van het Zuiderdiep is vooralsnog niet geopend. Houd hiervoor de website in de gaten. De verwachting is dat banenzwemmen op reservering mogelijk zal zijn in de toekomst.

SRGO kiest ervoor om voorzichtig en gefaseerd tot een volledige openstelling te komen omdat er nog veel onzekerheden heersen. Ze houden de bezoekers op de hoogte via de website en sociale media. Bekijk de programmering op de website van jouw locatie. Hier vind je ook de aangepaste routing op de plattegrond en de geldende regels en voorschriften. Bekijk deze goed en leef deze na.

Lees meer over de maatregelen in zwembad Zuiderdiep, de Gooye en de Staver op sr-go.nl.