Oude-Tonge - Op de velden van honk- en softbalvereniging The Islanders in Oude-Tonge werden de afgelopen weken weer de eerste ballen gegooid, gevangen en geslagen. "Nadat premier Mark Rutte aankondigde dat de niet-contact sporten weer buiten aan de slag mogen, is het bestuur van HSV The Islanders direct gaan werken aan hun Coronaprotocol. Dankzij vlotte goedkeuring hiervan door de Gemeente Goeree-Overflakkee, konden de honk- en softballers nog diezelfde week hun trainingsmaterialen uit de kast halen." Lees hieronder meer.

Vervolg

De jeugdleden mochten als eerst het trainingsveld op. De honkbal pupillen beten het spits af onder toeziend oog van de Coronacoördinator van de club. En ook de honkbal aspiranten hielden zich een dag later keurig aan de afgesproken 1,5 meter afstand en hygiënemaatregelen.

De softbaldames en de honkbal senioren kregen een week later groen licht om weer te beginnen met trainen. In deze tijd waarin veel mensen niet meer mogen sporten, biedt de Islanders uitkomst door ook oud leden en mensen die de sport graag eens uitproberen een trainingsplek te bieden.

Honk- en softbal is een sport die zonder al te veel aanpassingen goed beoefend kan worden op 1,5 meter. Het is geen contactsport en de velden zijn groot. Wedstrijden mogen er vooralsnog niet gespeeld worden voor 1 september.

Bijlage: Foto door T.Strijbosch