Middelharnis - "Na een mooi begin van de zaterdag 7 maart 2020, trokken donkere wolken zich in de middag samen. Gecombineerd met een venijnige wind, maar een aardige temperatuur, was het voor de aanwezige toeschouwers op Sportprak Spartacus niet al te fijn. Gelukkig bleken de aanwezige wolken geen voorbode voor de wedstrijd tussen DJS (De Jonge Spartaan) en VV Prinsenland uit Dinteloord." Lees hieronder meer.

Verslag

"In september was nog kansloos met 3-0 verloren in Dinteloord. De gasten stond met 22 punten uit zestien wedstrijden op een 7e plaats en De Jonge Spartaan stond 10e met 19 punten uit zestien wedstrijden. Bij eventuele winst kon aansluiting worden gevonden bij de middenmoot. Deze wedstrijd ontbraken aanvoerder Gerben Prins en verdediger Jan-Willem van Lente door blessures.
In de 7e minuut moest keeper Johan Kroon een hoekschop toestaan nadat hij de bal met één hand over de lat had getikt na een scherpe voorzet van rechts. Een mooie aanval bracht de bal via Marc Peeman bij Pim Grootenboer. Deze zag echter de geheel vrijstaande Steven Oosthoek over het hoofd en zo strandde deze veelbelovende aanval. De gasten uit Dinteloord speelden vrijwel uitsluitend de lange bal en konden niet echt gevaarlijk worden. Schoten van Marc Peeman en Michael Sloof werden geblokt.
Een al weer vloeiend lopende aanval leverde een hoekschop op over rechts. Michael Sloof legde de bal bij de 2e paal en Dion Smit tikte de bal naast. Net op het moment dat er eigenlijk niets aan de hand was kwam er een weer een diepe bal uit het Brabantse achterland. Keeper Johan kroon kwam uit zijn doel, maar schoot de bal ongelukkig tegen de doorlopende Maikel den Ouden aan. Deze kon in de 40e minuut vervolgens kinderlijk eenvoudig de bal in het lege doel schuiven en zo stond het tegen de verhouding in 0-1.
Toch viel de gelijkmaker nog in de extra tijd van de eerste helft. Na een overtreding op Pim Grootenboer mocht Steven Oosthoek een vrije trap vanaf rechts nemen. Hij sneed de bal het volle strafschopgebied binnen en het was Marc Peeman die zijn ijver en goede spel beloond zag met een fraaie kopbal, die bij de 2e paal in het doel sloeg. Zo eindigde een niet onaantrekkelijke eerste helft in 1-1. Dit kwam overigens mede door het goede optreden van scheidsrechter Bayram Cakir, die veel toeliet en dat kwam het (kijk)spel ten goede.
Pal na rust drong de thuisclub gelijk aan en Sietse van der Weele schoot net naast. In de 48e minuut gaf Marc Peeman de bal vanaf links helemaal over de breedte van het veld naar de opstomende Pim Grootenboer. Deze soleerde langs twee spelers en legde de bal panklaar voor het doel. Michael Sloof tekende met een hard schot voor een van de mooiste doelpunten van het seizoen en zo stond De Jonge Spartaan met 2-1 voor. Een vrije trap van Falco Wessels was een prooi voor Johan Kroon. Een vrije trap van Raoul Verolme leverde een hoekschop op. Sietse van der Weele schoot de bal uit de hoekschop over het doel.
In de 68e minuut moest Steven Oosthoek het veld met een bloedende hoofdwond verlaten na een duel. Het leverde hem later bij de HAP vijf hechtingen onder zijn oog op. Hij werd vervangen door Koen Vervloed. Ook de niet meer geheel fitte Marc Peeman werd vervangen door Derrick Dubbeld. De wedstrijd bleef spannend en Prinsenland bleef de diepte zoeken via de lange bal. Een naar moment was het uitvallen van Declan Dubbelman. Na een onschuldig duel met Koen Vervloed moest hij per brancard het veld verlaten met een op het oog ernstige knieblessure.
Het was de uitstekend spelende Tim Driece die over links aan een indrukwekkende solo begon. Daarbij had hij ook oog voor de volledig vrijstaande Derrick Dubbeld. Deze schoot de bevrijdende 3-1 in het doel en zo kwam de thuisclub op een verdiende en comfortabele voorsprong. Een vrije trap van de ingevallen Remi van Herk werd door Sietse van der Weele bij de 1e paal weggewerkt. Waar tijdens eerdere spannende slotfases dit seizoen vaak op het laatste moment nog een doelpunt moest worden geïncasseerd bleef een hard werkend en bij vlagen goed voetballend De Jonge Spartaan keurig op de been. Zo werd een nuttige en verdiende zege geboekt.
Door de winst en de andere uitslagen in de competitie staat De formatie van Hans de Heer en Peter van Dulst voor het eerst dit seizoen in het linkerrijtje (7e). Zaterdag 14 maart komt NOAD’67 uit Sint Philipsland op bezoek. Bij eventuele winst wordt de positie in de middenmoot verstevigd."

Scoreverloop:

40e Maikel den Ouden 0-1
45+2 Marc Peeman 1-1
48e Michael Sloof 2-1
86e Derrick Dubbeld 3-1

Toeschouwers: 152
Scheidsrechter Bayram Cakir gaf na afloop een rode kaart aan Brendon Jansen van Vv Prinsenland.

Opstellingen

De Jonge Spartaan:
Johan Kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Wiljan Driece, Dion Smit, Tim Driece, Sietse van der Weele, Raoul Verolme, Steven Oosthoek (68e Koen Vervloed), Marc Peeman (70e Derrick Dubbeld) en Michael Sloof (89e Norman Leune)
VV Prinsenland:
Koen de Wit, Falco Wessels, Dennis de Geus, Danny Verhoeven, Declan Dubbelman (71e Sam Hartogs), Pieter van Est, Tijmen Iriks (83e Remi van Herk), Joey Loonstijn, Pim Wierikx (65e Brendon Jansen), Michael den Ouden en Derrik Vinje.

Foto

Op bijgaande foto is een groot deel van de selectie van DJS te zien, die de 3-1 van Derrick Dubbeld (5) vieren.