2 maart 2020, Oude-Tonge - Ook in de derde uitwedstrijd van EFRC Eilanders (Eerste Flakkeese Rugby Club Eilanders) op rij wisten de rugbyers van Flakkee de vijf punten mee naar huis te nemen. "De mannen van coach Darren Flynn reisden af naar het kunstgras in Sassenheim bij RC The Bassets voor wat een stevige pot beloofde te worden." Lees hieronder meer.

Verslag

"De score werd al snel geopend door een try van Leendert Maliepaard en een rake conversie van Daan van Rossum. Ondanks enkele wissels vlak voor begin speelde de Batavierencluster geconcentreerd en liepen al snel uit naar 5-28 door tries van Van Rossum en twee keer hooker Niels Hogendoorn. Vlak voor rust wisten de gastheren nog te scoren zodat het bij rust 10-28 stond.

In de tweede helft wisten de Bassets als eerste te scoren maar daarna was het weer een tijdje eenrichtingsverkeer richting try-lijn van de thuisploeg. Chiem van Woerkom 2x en Maliepaard zorgden voor de volgende tries en Van Rossum kickte netjes tussen de palen. Zoals gewoonlijk zorgden de nodige wissels voor wat slordigheidjes maar de winst werd niet meer uit handen gegeven en Van Rossum zorgde met zijn tweede try van de wedstrijd en 6e conversie uiteindelijk voor de 35-52 eindstand."