Oude-Tonge - De softbalsters van HSV The Islanders hebben een nieuwe coach/trainer. Frank Reinders uit Steenbergen zal de dames van de honk- en softbalvereniging uit Oude-Tonge dit seizoen bijstaan. Reinders (64) is een zeer ervaren coach die al bijna zijn hele leven actief is binnen de sport. "Ik wil ervoor zorgen dat de dames dit seizoen verrassen." Lees hieronder verder.

Vervolg

Reinders zou eigenlijk het liefst zelf nog met zijn handschoen en knuppel “de wei ingaan”. Maar dat laat zijn knie niet meer toen. Toch haalt hij veel plezier uit het coachen. “Het is mooi om dingen over te brengen en dan te zien dat mensen al snel stapjes maken”, vertelt de coach enthousiast. Dat Frank juist nu aan de slag gaat met dit team komt doordat hij zijn drukke werk achter zich heeft gelaten. “Ik heb het altijd al graag willen doen, maar dan moet je wel weten dat je er altijd bent. Die tijd was er niet en nu wel.”

Inzet

De softbalsters zijn begin januari begonnen met trainen. Reinders heeft dus al een redelijk beeld kunnen vormen van het team. “Een team met verschillen wat betreft niveau en ervaring, maar bij alle dames zie je heel veel inzet. Ze gaan er vol voor. En het is een leuke, hechte groep.” Het team komt dit jaar uit in de derde klasse, waar ze het volgens de coach goed kunnen gaan doen. “Ik heb de speelsters gezegd dat we geen laatste mogen worden, maar als ik eerlijk ben denk ik dat we gewoon in de top drie mee kunnen draaien.” En Reinders weet waar hij het over heeft, want hij coachte al veel teams, van jeugd tot heren en dames senioren. Hij begon zelf met honkballen toen hij dertien was bij Vlaardingen Holy en was vooral pitcher en derde honkman. Later speelde hij bij Gophers Maassluis (toen nog MSV), Blue Hitters en Adegeest. De afgelopen jaren was het even stil op honkbalgebied. “Maar het is altijd blijven kriebelen.”

Zelfvertrouwen

Als coach werkt hij graag aan het mentale aspect van de sport. “Zelfvertrouwen bepaalt voor 90% of iets lukt of niet, dus ik vind het belangrijk om daaraan te werken. En vooruit denken. Je moet bij honk- en softbal weten welke actie er gemaakt moet worden voordat je de bal krijgt.” Daarbij gaat hij zeker proberen de tegenpartij te ontregelen door tactisch spel te spelen. “Stootslagen, fake-bunts, agressief honklopen... ja ik ben zeker van plan gebruik te maken van het verrassingselement. Daar trainen we nu al op.”