Sommelsdijk - Nu het winter is en het buiten minder lekker weer is, zitten veel kinderen binnen. "Dit terwijl bewegen zo belangrijk is. Het ontwikkelen van motoriek is voor opgroeiende kinderen erg belangrijk. Turnen is hiervoor uitermate geschikt." Daarom organiseert Turn2Move een vriendjes les voor de jongens op 6 februari 2020, lees hieronder verder.

Het ontwikkelen van motoriek is voor opgroeiende kinderen erg belangrijk. Turnen is hiervoor uitermate geschikt. Bij turnen wordt al snel gedacht aan netjes werken en het doen van wedstrijden, maar een turnles is veel breder. Iedere les zijn ze bezig op verschillende toestellen en worden er andere onderdelen behandeld. Zo wordt er gewerkt aan het aanleren van een veilige salto, maar ook is er aandacht voor klimmen en klauteren en spelvormen. Trapeze zwaaien, krachtelementen aan de rekstok en springen op verschillende trampolines mag natuurlijk niet ontbreken in de turnles. De lessen worden gegeven door gediplomeerde lesgevers. Op deze manier wordt de motoriek op een brede en didactische manier ontwikkeld. Ook is er aandacht voor samenwerken, respect en normen en waarden. Deze ontwikkeling komt ook van pas bij andere sporten.

De jongens die op Turn2Move zitten mogen in de les op 6 februari een vriendje mee nemen. Ook mogen andere jongens vrijblijvend een keer mee komen doen tijdens deze turnles, om zo kennis te maken met deze uitdagende sport. De turnles voor jongens van 6 t/m 8 jaar is van 16.15 – 17.15 en voor jongens van 9 jaar en ouder van 17.15 – 18.15. De lessen vinden plaats in hal 1 van de Staver.