Oude-Tonge - DBGC is na de winterstop goed uit de startblokken gekomen. In een rommelig duel wonnen de mannen van trainer Wim Nieuwland met 2-1. Lees hieronder de opstelling van de wedstrijd en een -verslag door voetbalvereniging DBGC uit oude-Tonge.

Verslag

"SSV'65 begon scherp aan het duel en probeerde met veel energie DBGC terug te drukken op eigen helft. In de eerste 10 minuten moest DBGC zich de wedstrijd knokken zonder al vroeg schade op te lopen. Na een kwartier spelen gooide DBGC er een schepje bovenop en ontstond er een gelijkwaardig spelbeeld. Na een goede lange pass ontsnapte Jeroen Sep aan de buitenspelval. Hij wist de keeper in het één op één duel vervolgens niet te verschalken. Als team wist DBGC de defensie gesloten te houden en werd er weinig weggegeven. Vlak voor rust liep Bas Mackloet zich bij een hoekschop slim vrij en kopte tegendraads de 1-0 op het scordebord. Hiermee zorgde hij ook voor de ruststand.

In de tweede helft werd het duel steeds rommeliger. DBGC wist bij vlagen voetballend eruit te komen, maar steeds vaker werd het spel beperkt tot tegenhouden. Uit een vloeiende aanval over meerdere schijven vond Wilko Pulleman de doelman op zijn weg. Niet lang daarna vloog een vrije trap van de terugkerende Joran Maliepaard, zonder dat iemand hem aanraakte bijna in het doel, maar de keeper wist redding te brengen. Na ruim 70 minuten spelen werd een voorzet van SSV'65 door een van de lange aanvallers langs keeper Nieuwland gekopt en werd het 1-1. DBGC probeerde opnieuw met veel energie het duel hun kant op te duwen. In de 84e minuut leverde dit resultaat op. Een fout in de defensie van SSV'65 leverde Jeroen Sep een vrije doortocht op. Dit keer had de keeper geen schijn van kans en kwam DBGC opnieuw op voorsprong. In de slotfase probeerde SSV'65 met veel hoge ballen een gelijkmaker te forceren, maar DBGC hield stand.

Zo boekte DBGC een belangrijke zege in een duel waar gezien de stand op de ranglijst druk op stond. Volgende week gaat DBGC op bezoek bij hekkensluiter Walcheren.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Arnaud Dees, Bas Mackloet, Jacco de Gast, Dimri Vogelaar, Sonny Noordermeer, Robert Koster ('85 Martijn Bakker), Melchior Coolbergen, Joran Maliepaard, Jeroen Sep, Wilko Pulleman."