Regio - Afgelopen 15 december 2019 vond het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap voor de IBK plaats. Deze organisatie met als grondlegger Kaicho Jon Bluming liet deze verantwoording voor het eerst over aan Budokai Senshi. Een sportieve en succesvolle dag zou volgen, en ook de eigen vechters van Budokai Senshi presteerde naar verwachting. Lees hieronder een verslag van deze dag en over 'Budokai Senshi Indonesie '.

Budokai Senshi schittert op eigen georganiseerde Ned. Kampioenschap

"Na een mooie opening waarin 1 van de Kyokushinkai iconen Peter Voogd werd bevorderd tot 9e dan, traden we aan met de kata. Ons team had hier hard voor getraind, zowel de G-karateka’s, als de jeugd en senioren behaalde hier diverse prijzen met mooie kata’s. Zo viel Meggie Verbaan net buiten de prijzen met een 4e plaats, werden Sander Broeckaart, Kate Taale en Jonas Prince knap 3e op hun eerste grote toernooi, behaalde Jessie, Daan v/d Ochtend en Marielle Kom-Polder knap het zilver en werden Felicia Buitendijk, Melanie van Lenten en Daan Kievit heel knap Nederlands Kampioen op hun 1ste grote toernooi. Na de kata was het de beurt aan wat demonstraties waaronder die van Sensei Jacques. Deze mocht dankzij hulp van Karateschool Muchin 4 ijsblokken breken van ruim 25 cm dik. Met een grote krachtsexplosie vloog het ijs in het rond tot groot genoegen van het publiek. Daarna was de kumite aan de beurt en hieruit kunnen we niets anders als concluderen dat we de goede weg zijn ingeslagen met de trainingsintensiteit van de laatste tijd. Rahaf mohammed had nog wat recht daar haar eigen poule uitviel en ze moest vechten in een hogere klasse maar daarom volgend behaalde Omar Mohammed, Tom Melissant en Emma v/d Hul met heel veel passie en inzet een 3e plaats. Vooral Tom Melissant, die voor het eerst op een toernooi stond, liet hierbij uitstekende mentaliteit zien door een hoger gegradueerde in de 1ste ronde kansloos te laten. Angelique de heer vocht zich knap naar de 2e plaats en Vince van Roosmalen, Melanie van Lenten, Beer Don, Mark Hokke, Jette Prins, Kees van den Doel en Svenja Markus behaalde allemaal goud en mogen zich Nederlands Kampioen noemen. Of dat nog niet genoeg was mocht Kees van den Doel de stijlprijs in ontvangst nemen en Jette Prins voor het 2e opvolgende toernooi de spirit prijs. Beide overklaste zij hun tegenstanders en hebben minder dan een minuut gevochten dit toernooi."

Budokai Senshi Indonesie

"Deze zomer startte een bijzonder idee; de samenwerking aangaan met een dojo in Indonesie. De school, gevestigd in yogjakarta Indonesie, word gedraaid door senpai Lafran. Een gepassioneerd en ambitieus karateka en kickbokstrainer die daarnaast ook scheidsrechter is voor grote MMA evenement in Indonesie. Zijn passie en vriendschap bracht hetzelfde gevoel weer als bij onze club. Zijn school voelt als een grote familie en Lafran zelf is onder andere zijn eigen baan verloren om lessen te blijven draaien voor zijn leden. Werkelijk waar alles wat hij heeft steekt hij in zijn club en leden, en daarom besloten wij van Budokai Senshi hem te helpen. Sinds de zomer, waarin senpai Joost van’t Veld over het idee heeft gesproken, is er ontzettend veel gebeurd. Ten eerste hebben wij destijds al een mooi geldbedrag achter gelaten waar hij van kon trainen. Ondertussen paste hij de naam van zijn school aan naar Budokai Senshi Indonesie en planden we een reis om hem te ontmoeten. Op 1 december vertrokken Sensei Jacques van Roosmalen en Senpai Joost naar yogjakarta en na een lange reis werden ze met open armen ontvangen. Er stonden meerdere trainingen geplant maar niet voordat er gestart werd met een gele rijst ceremonie. Een mooie manier om te vieren dat wij er waren als gasten. In de trainingen kwamen vooral overdrachten van kennis naar voren en wilde we de aanwezige leerlingen meenemen in de manier hoe wij trainen in Nederland. Dit werd goed ontvangen en uitgevoerd, daarnaast waren er ook examens waarbij wij mee mochten denken in de uitvoering. Er werden examens uitgelegd volgens onze exameneisen maar de verantwoording van de examens en de uitkomsten hiervan lieten we wel bij Lafran. Hij voelt namelijk perfect aan wat zijn leerlingen nodig hebben en wij hebben onvoldoende kennis van de cultuur om daarop in te spelen. Neemt niet weg dat we onszelf wel hebben bemoeid met wat rondes sparren. Want de mentaliteit moet en zal er altijd zijn. Na het einde van een leerzame week waarin zelfs lokale media kwam filmen, sloten we af met een mooie fietstocht naar de Prambanan, 1 van de 7 wereldwonderen. Ruim 15 leerlingen fietste gezellig met ons mee en op de terugweg gingen we nog even Soto Ayam eten bij een moeder van 1 van de leerlingen. Het is ongelooflijk om te zien hoe hechtte groep met mensen ze zijn, en ze ondanks dat met weinig financieel middelen er voor elkaar staan. Nog mooier was dat we dankzij diverse donaties in zowel spullen als financiele bijdrage, iedereen konden voorzien van pak, t-shirt, sleutelhangers, pennen en rugtassen en een mooi geldbedrag waar ze in ieder geval het aankomende jaar weer mee uit de voeten kunnen. Er is afgesproken dat we jaarlijks terug gaan, en dus gaan we volgend jaar oktober met ongeveer 20 mensen terug. Vanaf januari gaan we ons wederom inzetten om bijdrages te krijgen voor deze fantastische club."

Foto's

Groepsfoto: Deelnemers Seminar Budokai Senshi Indonesie
Actiefoto: Vince van Roosmalen (oranje band en witte helm) scoort zijn winnende punt tegen Sem Rozendaal van Budokai Senshi en werd Nederlands Kampioen.