Regio - Fijnaart was zaterdag 14 december 2019 het zeer herfstachtige toneel van de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2019 voor De Jonge Spartaan. Door de broodnodige zege op Seolto op 7 december steeg De Jonge Spartaan van de 13e naar de 11e plaats op de ranglijst. "De Fendert bewandelde de omgekeerde weg door een 2-1 nederlaag in Sint Philipsland bij NOAD’67. Zo was er dus sprake een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Helaas ontbraken ook deze keer weer (te) veel spelers bij de gasten. Bovendien ontbrak deze wedstrijd ook nog eens sterkhouder Pim Grootenboer."Lees hieronder het hele verslag en de scores.

Vervolg
"Op een lastig te bespelen grasmat met een straffe wind dwars over het veld mochten de gasten direct na aanvang vanaf rechts tot drie keer toe een hoekschop nemen. De derde poging landde in de handen van keeper Martijn Stomphorst. Een solo van Jordy Frank bracht de bal bij Steven Oosthoek, zijn inzet ging echter naast. Na een slordigheid in de Spartaanse defensie kon Niels de Ruiter de bal pal voor het doel afgeven aan de vrijstaande Robert Remijn. Zijn inzet betekende al in de 6e minuut de 1-0 voorsprong voor De Fendert. Het vlagsignaal voor buitenspel werd daarbij genegeerd. De gasten drongen vervolgens aan en De Fendert zakte gewillig in, loerend op een counter. Kansen waren er voor Michael Sloof, Steven Oosthoek en Gerben Prins. De uitstekend leidende scheidsrechter Dyon Noppe zag in de 20e minuut een terugspeelbal, die de keeper vastpakte. Hij legde de bal op 7 meter van het doel van De Fendert voor een indirecte vrije trap. Na het balletje terug van Michael Sloof schoot Marc Peeman de bal hard op de prima uit zijn doel komende Martijn Stomphorst. Na een snelle counter moest keeper Johan Kroon handelend optreden. In de 28e minuut trok Steven Oosthoek vanaf rechts naar binnen en schoot de bal met een prachtige krul in de verre kruising, waardoor de stand weer in evenwicht kwam. Johan Kroon pakte nog enkele gevaarlijk voor het doel komende ballen. Aanvoerder Gerben Prins schoot de bal pal voor rust over het Fendertse doel.
Direct na rust kreeg De Fendert via Robert Remijn een kans. Een uitstekende tackle van Juul Peeman voorkwam een treffer. Ook Dion Smit had een uitstekende ingreep in het strafschopgebied en voorkwam verder dreigend gevaar van Niels de Ruiter. Voorin was het de hardwerkende Steven Oosthoek die de aandacht bleef vragen van de verdedigers van de thuisclub. Keeper Stomphorst bracht tot twee keer toe redding op inzetten van deze speler. Na een uur spelen liep Johan Kroon ver uit zijn doel om de bal weg te trappen. Deze belandde bij de ingevallen Siem Rijnberg. Zijn poging van afstand ging mede door de harde wind ver naast. De Jonge Spartaan zocht de aanval in deze fase en stond soms te hoog, waardoor De Fendert bleef loeren op de gevaarlijke counter. Het centrale verdedigingsduo met Juul Peeman en de deze wedstrijd sterk spelende Jan Willem van Lente gaf echter niets weg. Zo belandde het duel in de absolute slotfase en die bracht veel goeds voor De Jonge Spartaan. Vanaf links begon Steven Oosthoek aan een solo. Zoals zo vaak dit seizoen rondde hij deze met een geplaatst schot af en zorgde zo voor de bevrijdende 1-2 voorsprong. Kort voor tijd soleerde de ingevallen Derrick Dubbeld langs diverse verdedigers en schoot tegen de lat. De terugspringende bal was een prooi voor wie anders dan clubtopscorer Steven Oosthoek die zijn derde doelpunt van deze wedstrijd liet noteren.
Zo boekte De Jonge Spartaan een nuttige zege op een concurrent. Met 14 punten uit 12 wedstrijden is er weer wat lucht gecreëerd op de rangelijst en werd zelfvertrouwen getankt. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt pas gespeeld op zaterdag 25-1-2020, thuis tegen Duiveland. Vrijdagavond 20 december staat de eerste avond van de championsleaque in De Staver op de agenda. Begin januari 2020 volgt nog een trainingskamp in Torremolinos. Tijdens de winterstop keren de langdurig afwezig geweest zijnde Tim Driece en Gerben van der Weele terug in de Spartaanse selectie."

Scoreverloop:
6e Robert Remijn 1-0
28e Steven Oosthoek 1-1
84e Steven Oosthoek 1-2
90e Steven Oosthoek 1-3

Toeschouwers: 147

Scheidsrechter Noppe gaf een gele kaart aan Robert Remijn van De Fendert wegens te fel commentaar op de leiding.

De Fendert; Martijn Stomphorst, Rick Boogaard, Jaro Agterdenbos, Wouter Visser (88e Mart Magielse), Colin van der Wiel, Kevin Krijnen (46e Siem Rijnberg), Mitchell Schilperoord, Michel Boelens, Niels de Ruiter, Robert Remijn (78e Serge Palings) en Janko Raaymakers

De Jonge Spartaan; Johan Kroon, Dion Smit, Juul Peeman, Jan Willem van Lente, Jordy Frank, Wiljan Driece (87e Rick Schellevis), Gerben Prins, Raoul Verolme, Steven Oosthoek, Marc Peeman en Michael Sloof (83e Derrick Dubbeld).

Foto

Steven Oosthoek (11) wordt na de 1-3 gefeliciteerd door Derrick Dubbeld. Op de foto zijn tevens zichtbaar Marc Peeman, Jordy Frank en aanvoerder Gerben Prins.