Regio - De achtste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020 bracht de Jonge Spartaan naar Zuid-Beveland. Het "in vorm verkerende" VV Krabbendijke was deze dag de tegenstander. "De formatie van hoofdtrainer Nels Rijvers behaalde uit de voorafgaande vier wedstrijden 10 punten. De gasten uit Middelharnis sprokkelden in de eerste zeven wedstrijden slechts vijf punten. Vooral de thuiswedstrijd tegen ZSC’62 op zaterdag 2 november was bijzonder matig." Lees hieronder het hele verslag en bekijk de foto's.

Verslag

"Dat voetbal onvoorspelbaar is, en daarom zo velen boeit, was deze zaterdag aan de Nieulandestraat in Krabbendijke te beleven. De Jonge Spartaan begon compact aan de wedstrijd en gaf vrij weinig weg. Toch was het Danny Weber die binnen het kwartier de thuisclub op voorsprong bracht door onoplettendheid van de Spartaanse defensie. De gasten rechtten echter de rug en vele aanvallen volgden. Na een mooie voorzet mikte Martijn Groenendijk de bal over het lege doel. Na 33 minuten werd Jan Willem van Lente net buiten het strafschopgebied neergelegd. Het was Marc Peeman die de door scheidsrechter Van der Wiel toegekende vrije trap in het Zeeuwse doel schoot en zo voor de gelijkmaker tekende. Dit was een fraai begin van een Spartaans kwartiertje. Het was de deze dag ongrijpbare Steven Oosthoek die in een tijdsbestek van 6 minuten tekende voor een hattrick en zo de ongekende 1-4 ruststand op het scorebord bracht.
In de 2e helft probeerde Krabbendijke het wel, maar de tegenstander was deze middag simpelweg een maatje te groot. Keeper Johan Kroon redde enkele keren bekwaam en de Spartaanse defensie met onder anderen de prima spelende Juul Peeman gaf geen krimp. In de 55e minuut gaf Jordy Frank een mooie voorzet. Goudhaantje Steven Oosthoek scoorde zijn vierde treffer van de middag en bracht de stand op 1-5. Kort hierna vergat hij de 1-6 te scoren. In de slotfase werd het toch nog 1-6. De invallers Koen Vervloed (assist) en Jeroen Jongejan zorgden voor een fraai slotakkoord.
Na een mindere fase stapte De Jonge Spartaan met opgeheven hoofd van het veld om de komende periode confrontaties aan te gaan met teams uit de onderste regionen. Eerst wacht echter 3e klasser Groote Lindt uit Zwijndrecht. Deze thuiswedstrijd op zaterdag 16 november wordt gespeeld in het kader van de Palace Casinocup."

Scoreverloop:
15e Danny Weber 1-0
33e Marc Peeman 1-1
40e Steven Oosthoek 1-2
43e Steven Oosthoek 1-3
46e Steven Oosthoek 1-4
55e Steven Oosthoek 1-5
82e Jeroen Jongejan 1-6

Scheidsrechter Paul van der Wiel gaf gele kaarten aan Rens Janssen van Krabbendijke en Pim Grootenboer van De Jonge Spartaan.

Opstelling De Jonge Spartaan;
Johan Kroon, Pim Grootenboer (80e Nick Bronder), Juul Peeman, Jan Willem van Lente, Jordy Frank, Wiljan Driece, Gerben Prins, Martijn Groenendijk (68e Jeroen Jongejan), Steven Oosthoek, Marc Peeman en Michael Sloof (75e Koen Vervloed).

Foto's

Op foto 1 viert een groot deel van het team een Spartaans doelpunt. Op foto 2 is keeper Johan Kroon de situatie binnen zijn strafschopgebied machtig.