Sommelsdijk - Bekijk hieronder de laatst-gespeelde uitslagen van Damvereniging Denk en Zet, die gespeeld werden op maandagavond 14 oktober 2019 in Sport-en Recreatiecentrum de Staver te Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en lees het verslag hieronder, door één van de leden van de vereniging (de heer Jan van Hoorn), geschreven.

Uitslagen damvereniging “Denk en Zet"

Afdeling 1
J. van Hoorn –M. Klink 1-1
J. Wolfert- - J. A. Dekker 3-0
P.Leroy -P. van Brussel 3-0
G. Kamp - J. de Jong 1-1
W. Vroegindeweij –I. Mackloet 0-3

Afdeling 2
J.J. Melaard - J. Jordaan 0-3
J. Kruik -M. Meijer 0-3
W. Stolk -S.W. Keijzer 0-3
A. Jelier -R. Kwakernaak 3-0
G. Noteboom -R. van Rijnberk 3-0

Verslag
"Klink haalde weer zijn remise, maar vraag niet hoe? Zijn tegenstander, die bijna heel de wedstrijd een schijf voorstond, deed op het allerlaatst een zet, die hij niet van plan was te doen en daarmee gaf hij de winst zomaar weg. Een wedstrijd is pas beslist als de allerlaatste zet gespeeld is. Wolfert deed het tegen Dekker heel wat beter. Hij dreef hem een hoek in, waar hij niet meer op een ordentelijke manier uitkwam. Hij behaalde daarmee de volle oogst binnen. Leroy kwam tegen Van Brussel in het middenspel een schijfje voor. Daarmee kwam Van Brussel op het laatst aan de weet dat hij een schijfje tekort kwam. Kamp gaf tegen De Jong op het laatst zomaar een schijfje en daarmee de kans op winst weg. Gezegd moet worden, dat De Jong kort daarvoor veel beter, misschien wel gewonnen stond. Wat moet je bij het dammen toch een paar uur je hersens erbij houden en niet verslappen. Wat Vroegindeweij tegen Mackloet in het eindspel zat te knoeien, wil je niet weten. Allerlei misverstanden speelden daarbij een rol. En Mackloet haalde weer een van de meerdere min of meer gelukkige overwinningen binnen. Heeft men angst om tegen de kampioen te spelen? Melaard die tegen Jordaan een schijf voorstond, ging even later de fout in, en goed ook. Er was geen redden meer aan. Meijer haalde tegen Kruik de volle buit binnen. We kennen Kruik van vorig jaar niet meer, maar dat zal binnenkort nog wel komen.
Stolk moest in Keijzer zijn meerdere erkennen. Je kon het al aan zien komen, toen hij 2 schijven achter kwam. Keijzer liet de winst toen niet meer glippen.
Jelier en Kwakernaak speelden een open spel. Het moest een keer bij de een of de ander tot een uitbarsting komen. En die kwam bij Kwakernaak, ondanks dat hij netjes gespeeld heeft. Niet getreurd, volgende keer beter. Noteboom won van Ruud, maar dat ging niet vanzelf. Wat heeft die jongen zich geweerd, maar op het laatst kwam toch nog dat ene kleine foutje. Jammer."