Sommelsdijk - Afgelopen maandagavond 7 oktober 2019 kwamen ze weer bijeen: de dammers van damvereniging ‘Denk en Zet’. Hieronder de uitslagen en een verslag door van Hoorn: "Het zit niet altijd mee. Hoewel je een doorbraak naar een dam hebt, kun er niet altijd iets mee. Tegenstanders die ook een dam hebben, en daarmee het zaakje platleggen. De ene dam is de andere niet....." Lees hieronder verder.

Damvereniging “Denk en Zet”, De Staver te Sommelsdijk
7 oktober 2019

  • Afdeling 1

J. Wolfert - W. Drenth 0-3
G. Kamp - J. A. Dekker 0-3
J. de Jong -P. van Brussel 1-1
W. Vroegindeweij –M. Klink 1-1
P.Leroy –I. Mackloet 1-1

  • Afdeling 2

A. Jelier -R. van Rijnberg 3-0
M. Meijer - L. Visser 0-3
J. Jordaan – J. Kruik 0-3

Verslag

"Het zit Wolfert niet mee. Hoewel hij een doorbraak naar dam had, hij kon er niets mee. Zijn tegenstander, Drenth, had ook een dam, en daarmee kon hij het zaakje van Wolfert plat leggen. De ene dam is de andere niet. Kamp raakte tegen Dekker vrij gauw een schijfje achter. Uiteindelijk zag hij geen kans meer om er nog wat van te maken. In het eindspel hielden we voor De Jong ons hart vast en toch wist hij er op een handige manier nog een remise uit te slepen, dank zij een onoplettendheid van Van Brussel. Klink is aan zijn remises begonnen. Al heel vroeg was hij het met Vroegindeweij over de uitslag eens. Weer een puntje binnen! Mackloet kwam door een mooie slagzet naar dam van Leroy een schijf achter. Hij pakte die dam af, maar stond nog steeds achter. Doordat vanwege al die manipulaties, Leroy een wat zwakke vleugel kreeg, werd het toch nog remise.
Ruud doet het momenteel niet zo goed. Hij maakt kleine foutjes en zo nu en dan ook wel eens een grote fout, zoals nu tegen Jelier. Het is maar een spelletje, zegt hij dan en hij heeft voor 100% gelijk. Dat je dammen kunt leren, bewees Visser. Na wat verliespartijen, zijn de kansen gekeerd. Visser begon met een schijf winst en speelde tot de laatste zet uiterst secuur. Resultaat: drie punten. Dat geeft de burger moed. Het zag er voor Jordaan prima uit. Een mooie zet bezorgde hem schijf-winst, maar toen kwam Kruik met een magistrale zet. En Jordaan ging ten onder."