Sommelsdijk - In de herfstvakantie van woensdag 23 oktober t/m zaterdag 26 oktober zijn er weer Springdagen in de Staver in Sommelsdijk. Er worden zo’n 2000 kinderen verwacht die een hele dag een beweeg programma afwerken met daarin Klimmen in de klimwand, tokkelen, zwemmen, handboogschieten, bowlen, springen op trampolines en airtacks en tussendoor krijgt iedereen lekker te eten en te drinken. Lees hieronder meer.

De Springdagen worden al vanaf 2002 georganiseerd en groeide in de loop der jaren uit tot een enorm sportevenement voor de jeugd. Kwamen er in het eerste jaar zo’n 300 kinderen, tegenwoordig zijn dat er maar liefst 3500 per jaar. De paar uurtjes springen in het eerste jaar zijn uitgebouwd tot 7 hele Springdagen, waarvan dit seizoen 4 in de herfstvakantie en 3 in de kerstvakantie. De kinderen die komen, zijn vrijwel allemaal lid van een gymvereniging in de regio. Maar liefst 84 turn- en gymverenigingen in een straal van 100 km rond Sommelsdijk doen weer mee. Daardoor zijn de meeste van de 7 dagen al vol. De Springdagen zijn betaalbaar omdat de Stichting Springdagen die het organiseert financieel gewin niet als drijfveer heeft. De echte drijfveer is om kinderen meer te laten bewegen zodat sporten als onderdeel van een gezonde levensstijl normaal gevonden wordt voor kinderen.

Dit jaar werkt het JOGG-team van de gemeente Goeree-Overflakkee mee om het voor zoveel mogelijk kinderen mogelijk te maken om mee te doen met deze leuke maar vooral actieve dagen. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. De gemeente Goeree-Overflakkee heeft zich in augustus 2015 aangesloten bij deze landelijke beweging. Veel organisaties zijn al actief bezig om overgewicht bij kinderen te voorkomen of terug te dringen aldus Wethouder Bruggeman van Sport.
Wethouder Bruggeman: “Al jaren zien we dat de Springdagen duizenden kinderen een geweldige sportieve dag bieden in Recreatiecentrum de Staver. Het laat weer zien hoe leuk het is om te sporten en hoe belangrijk het is dat we kinderen stimuleren sportief bezig te zijn. Om die reden geven we met tal van partners op Goeree-Overflakkee invulling aan Jongeren Op Gezond Gewicht. Kinderen woonachtig op ons eiland kunnen zich nu met korting inschrijven voor de Springdagen.”
In plaats van het toch al zeer schappelijk tarief van €18,00 hoeft elk kind van Goeree-Overflakkee door de JOGG korting en een kleine bijdrage van Deltawind maar €13,00 te betalen voor een hele dag sporten inclusief eten. Kinderen kunnen ook via het kindpakket van de gemeente meedoen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op de site www.turn2move.nl mailen naar info@turn2move.nl of bellen met 06-30383580. Kinderen kunnen tot 18 oktober ingeschreven worden via de website, klik op 'Inschrijven springdag'.