Middelharnis - Tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020 in de 3e klasse B van District Zuid I stond gelijk de Flakkeese streekderby op de agenda. Op een zonovergoten Sportpark Spartacus nam De Jonge Spartaan het op tegen de gasten uit Den Bommel. Lees hieronder het verslag.

Verslag

"In tegenstelling tot voorgaande weken kon de thuisclub over ruim voldoende spelers beschikken. Zo was Tim Driece tijdelijk terug van zijn werk in Litouwen en kon Jan Willem van Lente voor het eerst dit seizoen zijn opwachting maken in de basis. Johan Kroon, Nick Bronder, Steven Oosthoek en Martijn Groenendijk begonnen op de bank.
De Gasten hadden in het begin een overwicht. Via de balvaardige gebroeders de Bakker en de snelle Dos Santos werd het nodige gevaar gesticht. Met een uitstekende sliding wist Gerben van der Weele een mogelijkheid van Dos Santos in het eigen strafschopgebied te neutraliseren. De Bommelse aanvallers hadden hun vizier niet op scherp staan. Zo profiteerde DJS in de 23e minuut aan de overzijde. Na een mooie aanval belandde de bal via een bekeken hakje van aanvoerder Gerben Prins bij de oprukkende Pim Grootenboer. Zijn schot verdween via keeper Rick Postema in het doel en dat betekende tegen de verhouding in de 1-0. Lang kon de thuisclub hier niet van genieten na een fout in de Spartaanse verdediging wees scheidsrechter Patrick van Schilt terecht naar de stip. Wesley Bakker benutte de strafschop koeltjes en zo waren de teams weer in evenwicht. Den Bommel bleef kansen krijgen. Zo kon Dos Santos alleen op de uitlopende Cas Abbas af. Hij schoot echter ver naast. Kort voor rust kroop DJS weer uit zijn schulp. Stan Melissant bracht de bal vanaf rechts strak voor het doel. De bij de 2e paal inglijdende Gerben Prins maakt de 2-1. Den Bommel bleef aanvallen, maar scoorde voor rust niet meer. Van bijvoorbeeld een 2-5 ruststand had niemand op Spartacus vreemd opgekeken.
Na rust was er een totaal ander spelbeeld. Den Bommel beperkte zich noodgedwongen tot verdedigen en de thuisclub liet zien goed en soms ook mooi te kunnen voetballen. Een vrije trap van Jordy Frank kon door Rick Postema nog net over de lat worden getikt. Na 67 minuten was het mooiste doelpunt van de wedstrijd te zien. De sterk spelende Pim Grootenboer soleerde over de rechterflank fraai langs twee verdedigers en schoot de bal vervolgens kiezelhard in de kruising. Deze 3-1 betekende eigenlijk de beslissing. Den Bommel moest beide backs wisselen en onder andere bij de 39-jarige Leon Breeman vloeiden de krachten weg. Met frivool spel trakteerde DJS het met bijna 300 personen aanwezige publiek. Nick Bronder kwam in het veld voor Guido Verweij en Steven Oosthoek voor Sietse van der Weele. In de 80e minuut combineerden Oosthoek en Frank, waarna de laatste met een mooie sliding de 4-1 scoorde. Hiermee was de koek voor de thuisclub nog niet op. Kort voor tijd was er opnieuw een uitstekende voorzet van Oosthoek, die door Frank tot 5-1 werd gepromoveerd. In de extra tijd was het Johno Bakker die de score voor de gasten nog een iets draaglijker aanzien gaf door de 5-2 achter Abbas te schieten.
Scheidsrechter Van Schilt geeft gele kaarten aan Cas Abbas en Jan Willem van Lente van DJS. Rick Postema, Ruben Dos Santos, Stefan Klink en Patrick Verolme ontvingen geel namens Den Bommel.
In tegenstelling tot voorgaande seizoen kwam DJS dit seizoen goed uit de startblokken en werd de wisselvallige voorbereiding snel vergeten. Door het vertrek van een viertal basisspelers heeft Den Bommel kwaliteit ingeleverd. Met spelers als de gebroeders Bakker en Patrick Verolme binnen de gelederen moet het team van Dennis van Gils zich echter moeiteloos kunnen handhaven dit seizoen. Zaterdag 28 september ontvangt Den Bommel Noad’67 en gaat De Jonge Spartaan op bezoek bij VV Prinsenland in Dinteloord."

(DJS – Den Bommel 5-2)