Sommelsdijk - In de afgelopen maanden heeft een grote groep leden van volleybalvereniging Intermezzo een trainingscursus gevolgd. De cursus werd gegeven door Maarten de Bus, een gediplomeerd trainer die al jarenlang trainen geeft bij diverse clubs en volleybalbond selecties. Het is zijn doel om mensen op te leiden en beter te maken. Lees hieronder een kort verslag.

Trainingcursus Intermezzo

"Tijdens de cursusdagen, die plaatsvonden op zaterdagochtend en maandagavonden, werd er veel geluisterd, gekeken, maar vooral veel in de praktijk geoefend. Zo werden theorie en praktijk mooi afgewisseld, want hoe bouw je een training eigenlijk precies op? Aan het begin van de trainingscursus kwam de start van de training aan bod. Er werd uitgelegd hoe je een training begint en hoe je een warming-up inricht. Zo werd er iedere week stapsgewijs een onderdeel van een training uitgelicht, besproken en vervolgens werd er in de zaal geoefend. De oefeningen die in de groepjes werden bedacht werden vervolgens ook daadwerkelijk door één of meerdere cursisten gegeven. De rest van de groep analyseerde dit en er werd feedback gegeven op elkaar.

Van het aanleren van technieken en het opbouwen van een training tot aan het leren coachen van een groep volleyballers en het leren van verschillende volleybaltermen, zoals de pancake, het straatje en de staffel, alles kwam aan bod.

Na 5 cursusdagen hebben 17 deelnemers hun trainerscertificaat gehaald. Zo heeft Intermezzo er voor volgend seizoen een aantal nieuwe en enthousiaste trainers bij!"

Tekst VC Intermezzo