22 april 2019, Oude-Tonge - Op een warm en zonovergoten Sportpark de Koepel heeft DBGC de drie punten in Oude-Tonge gehouden. Na 93 minuten spelen werd het 4-2 voor de mannen van trainer Wim Nieuwland. Lees hieronder het hele verslag.

Verslag DBGC:

"Oostkapelle heeft na de laatste nederlagen wat recht te zetten en probeert dan ook direct het initiatief te nemen. Tot kansen leidt dit in de beginfase niet. Na zeven minuten wordt Yannick Lugthard weggestuurd aan de rechterkant. Zijn eerste voorzet wordt geblokt door de doelman, maar in tweede instantie bereikt hij Jacco de Gast die koppend voor de 1-0 zorgt. Niet veel later wordt Jeroen Sep vrijgespeeld. Oog in oog met de doelman blijft hij rustig en maakt zo binnen het kwartier de 2-0. DBGC blijft combineren en verschillende mooie aanvallen volgen elkaar op. Binnen het half uur vergroot DBGC haar voorsprong. Sep wordt opnieuw aangespeeld, twijfelt niet en met een hard laag schot verschalkt hij de doelman opnieuw. Aan de andere kant geeft DBGC weinig weg waardoor er met een 3-0 voorsprong gerust kan worden.

In de tweede helft ontstaat een ander spelbeeld. Oostkapelle komt een stuk feller uit de kleedkamer. Balverlies aan de linkerkant van het veld zorgt voor de snelle aansluitingstreffer. Uit een goede voorzet kopt de spits de 3-1 achter keeper Nieuwland. DBGC heeft vervolgens moeite om de bal in de ploeg te houden en moet zich beperken tot het tegenhouden van Oostkapelle. Na de tweede drinkpauze van de middag wordt het duel steeds grimmiger. Een kwartier voor tijd komt Oostkapelle op 3-2 omdat er bij DBGC achterin onvoldoende wordt ingegrepen. Vlak voor het zestienmetergebied claimt Oostkapelle een vrije trap. Deze wordt echter niet gegeven. Dimri Vogelaar wordt in de tegenaanval onderuit gemaaid. Zijn tegenstander ontvangt hiervoor de rode kaart waardoor Oostkapelle met tien man in de achtervolging moet. Vijf minuten voor tijd draait Tim Mackloet zichzelf knap vrij in de zestien. Zijn lage voorzet kan door Jeroen Sep worden binnen gelopen. Hiermee maakt hij zijn derde van de middag en is het duel beslist. Er volgen nog enkele opstootjes waarna de scheidsrechter besluit dat het mooi is geweest.

Zo wint DBGC, zeker op basis van de 1e helft, terecht van Oostkapelle, maar werd het in de 2e helft toch nog even spannend. DBGC stijgt door de zege naar plek 6 op de ranglijst. De komende 2 weken zijn de blauw-witten vrij. Daarna staat de uitwedstrijd tegen MZC'11 op het programma.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Sonny Noordermeer ('74 Martijn Bakker), Robert Koster, Arnaud Dees, Dimri Vogelaar, Robbert Huizer, Thijs Tromp, Jacco de Gast, Tim Mackloet, Jeroen Sep."