Sommelsdijk - Bekijk hieronder de uitslagen van Damvereniging Denk en Zet Middelharnis-Sommelsdijk, die gespeeld werden op maandagavond 4 maart 2019, in Sport-en Recreatiecentrum de Staver aan de Olympiaweg. Lees ook het wedstrijdverslag, door het oudste lid van de vereniging.

Damvereniging “Denk en Zet”
Middelharnis-Sommelsdijk
Uitslagen:3 maart 2019

"De wedstrijd van ‘Denk en Zet tegen ‘Mookhoek’ (bij Strijen) werd voor ons een blamage. We gingen met maar liefst 7-16 de boot in. Alleen Jelier wist de eer nog te redden. Maar liefst vier wedstrijden gingen verloren."

De uitslagen ‘Mookhoek’ ‘Denk en Zet’:
Moumts - Mackloet 3-0
Nederlof - De Jong 3-0
Verhage - Van Brussel 1-1
Stuerstraat -Dekker 3-0
Blaak -Van Hoorn 1-1
De Boer -Kamp 3-0
Kok -Vroegindeweij 1-1
Vorthoorn - Jelier 0-3
Ramdayal -Keijzer 1-1
Afdeling 1:
P.Leroy - J. van Hoorn 1-1
J. Dekker - Joh. Wolfert 1-1
J.J. Melaard - J. de Jong 0-3
Afdeling 2:
M. Meijer - R. Kwakernaak 1-1
W. Stolk - S. Maliepaard 3-0
R. van Rijnberk -G. Kamp 0-3
S.W. Keijzer - J. Jordaan 1-1

Wedstrijdverslag

"Leroy en Van Hoorn speelden een bijzonder spannende wedstrijd met allerlei voetangels en klemmen. Toen Van Hoorn de zaak openbrak was remise niet meer te vermijden. Dekker stond er tegen Wolfert met een steen méér’, beter voor, maar Wolfert zette nog even alles op alles, en ja hoor, hij wist de dans te ontspringen. Een aanvallende schijf van De Jong tegen Melaard leverde uiteindelijk een doorbraak op. Daarna haalde De Jong zijn achtste overwinning binnen. Meijer wist door een verkeerde afruil op Kwakernaak twee stenen voordeel te behalen. Dan – denk je – is de buit binnen, maar nee hoor, hij gaf Kwakernaak nog de kans achter een schijf te lopen en maar liefst vier schijven in de wacht te slepen. Meijer mag met een gelijkspel nog heel tevreden zijn. Op een moment dat Maliepaard van Stolk niet meer verliezen kon, verloor hij toch! Een hele prestatie! Ruud heeft het tegen Kamp, de aanvoerder van afdeling 2 lang vol gehouden, maar op een gegeven moment liep hij zo vast, dat hij het vaantje moest strijken. Ruud heeft het ondanks dat een goede partij gevonden. Keijzer zag kans, nadat hij tegen Jordaan in de openingsfase twee stenen achter was komen te staan, eerst één schijf terug te winnen en later nog één. En dat was voldoende om geen 0, maar een 1 achter zijn naam te krijgen."