Sommelsdijk - Bekijk hieronder de uitslagen van Damvereniging Denk en Zet Middelharnis-Sommelsdijk, die gespeeld werden op maandagavond 11 februari 2019, in Sport-en Recreatiecentrum de Staver aan de Olympiaweg. Lees ook het wedstrijdverslag, door het oudste lid van de vereniging.

Damvereniging “Denk en Zet” Middelharnis-Sommelsdijk
Uitslagen 11 februari 2019

Afdeling 1:
W. Drenth - J.A .Dekker 1-1
Joh. Wolfert -J. de Jong 1-1
M. Klink - I. Mackloet 1-1

Afdeling 2:
M. Meijer – L. Visser 3-0
R. van Rijnberg - J. Kruik 0-3
W. Vroegindeweij- S.W. Keijzer 3-0
G. Kamp - R. Kwakernaak 3-0

Verslag

"Het gaat al weer een beetje naar het eind van de competitie.
Het eindresultaat begint zich al enigszins af te tekenen. Wat leven we toch snel. Drenth wist een leuk doorbraakje te forceren, maar het leverde hem niet de winst op die hij meende te zien. De Jong deed al het mogelijke om Wolfert tot capitulatie te dwingen, maar ook al stond het zweet op diens voorhoofd, Wolfert hield dapper stand. Klink en Mackloet stevenden regelrecht op een remise af. Dat zagen ze al vrij vroeg, daarom maakten ze er al gauw een eind aan. Wel leek Klink nog even vast te lopen, maar hij ontworstelde zich aan de greep van Mackloet. Visser hield het tegen Meijer lang vol, maar net niet lang genoeg. Het wordt tijd dat Ruud ophoudt van die kleine foutjes te maken. Ook al had Kruik het niet zomaar voor elkaar, hij ging er toch met de drie punten van door. Vroegindeweij wíst met een vrij simpel zetje Keijzer het nakijken te geven. Het zetje leverde hem schijfwinst plus dam op. Dat was voor Keijzer te gortig, hij gaf Vroegindeweij de hand. Kamp had een makkie. Al na tien minuten gaf Kwakernaak zomaar drie schijven weg, waarschijnlijk omdat hij op de verkeerde stoel zat.
Een noodkreet: Zijn er op heel Flakkee nu geen jonge of wat oudere mensen, die graag eens een avondje komen dammen? Naar leeftijd wordt niet gekeken. Als dat het geval was, bestond de vereniging al lang niet meer. U zou ons blij maken als u de plaatsen die openvallen, kwam opvullen. U zult er echt geen spijt van hebben."