Sommelsdijk - Bekijk hieronder de uitslagen van Damvereniging Denk en Zet Middelharnis-Sommelsdijk, die gespeeld werden op maandagavond 4 februari 2019, in Sport-en Recreatiecentrum de Staver aan de Olympiaweg. Lees ook het wedstrijdverslag, door één van de oudste leden van de vereniging.

Damvereniging “Denk en Zet” Middelharnis-Sommelsdijk
Uitslagen: 4 februari 2019

Afdeling 1:
J.A .Dekker - J.J. Melaard 3-0
W. Drenth - J. van Hoorn 1-1
P. van Brussel -J. de Jong 3-0
J. van Hoorn -M. Klink 1-1

Afdeling 2:
S.W. Keijzer - R. van Rijnberg 3-0
L. Visser - R. Kwakernaak 0-3
J. Jordaan – W. Vroegindeweij 1-1
A. Jelier - M. Meijer 1-1

Verslag

"Door een verkeerde afruil, raakte Melaard bij Dekker ineens een straal schijven achter. Er was toen geen redden meer aan. Het zit hem in deze competitie niet mee.
Van Hoorn won in zijn wedstrijd tegen Drenth in de beginfase een schijf, maar liet eerst een slagzet lopen en deed op het laatst ook nog een paar zwakke zetten, zodat het op remise uitdraaide. De Jong is de vorige week te veel geprezen. Nu raakte hij door zijn sterk aanvallende spel een schijf kwijt. Hij wist de schade niet meer te herstellen. Klink en Van Hoorn, die een beetje gewend geraakt zijn om remise te spelen, gaven elkaar al gauw de hand. Bij het doorspelen bleek Klink de betere papieren te hebben. Ruud maakte tegen Keijzer weer dat beroemde ‘kleine foutje’. In een gecompliceerde slagzet kwam hij toen twee schijven en een dam achter. Toch vond hij dat hij best lekker gespeeld had en dat je ook wel eens mocht verliezen. Visser raakte tegen Kwakernaak in het begin een schijfje achter. Op den duur werd het steeds moeilijker om stand te houden. Het valt ook niet mee om als beginneling tegen zo’n routinier te moeten spelen. Jordaan had zijn remise aan de welwillendheid van Vroegindeweij te danken, want als een oneffenheid door zetten is gepasseerd, is verhaal niet meer mogelijk. Meijer die er tegen Jelier niet best voorstond, bereikte toch nog een gelijkspel, doordat Jelier een keer de verkeerde kant uitsloeg en hij door het weggeven van een dotje schijven toch nog met de overgebleven twee schijven twee dammen wist te halen en dat was genoeg voor remise."