4 februari 2019, Middelharnis - Afgelopen zaterdag kwamen zo’n 45 rugbyers van 35 tot 60 jaar uit Rotterdam, Hoek van Holland, Gouda en Delft naar Middelharnis om samen met de zaterdagspelers van de EFRC Eilanders een avondwedstrijd te spelen. De Eilanders voegden zich bij Gouda’s Glorie terwijl Rotterdam en Hoek van Holland bij Delft aansloten zodat er ruim gewisseld kon worden. Lees hieronder een kort verslag door één van de aanwezigen.

Verslag

"Op een heerlijk veld ontspon zich al snel een harde en af en toe verrassend snelle wedstrijd waarbij er kansen over en weer waren. Vooral de ervaring bij de half-backs zorgde voor mooie loopacties waar menig team in de 2e en 3e Klasse nog een puntje aan kan zuigen. Bij rust was de stand precies gelijk, maar Gouda wist in de 2e helft het betere van het spel te krijgen mede door try’s van Eilanders Aaron Huizer (2x) en Imke de Ruiter wat leidde tot een 29-22 eindstand.

Na afloop werd er gezamenlijk genoten van een heerlijke door Eilander Johannis Struik bereidde maaltijd en onder het genot van menig drankje werden mooie verhalen opgehaald. Over twee weken spelen de Oude Meesters en zaterdagspelers van de Eilanders een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Spakenburg.

Tekst EFRC Eilanders