Middelharnis - Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens, waaronder meer sporten. De Start- Running is de ideale methode om dit tot uitvoer te brengen. In een ongedwongen sfeer wordt vanaf 6 februari 2019 elke woensdagavond onder leiding van gediplomeerde trainers gelopen. Op woensdag 30 januari, aanvang 19.45 uur, is er een informatieavond (lees hieronder meer). De deelnemers worden ingedeeld in groepen per niveau zodat iedereen goed kan trainen. Er wordt gestart met de basis waarbij hardlopen en wandelen worden afgewisseld, gedurende de twaalf weken wordt de basis verbreed zodat de deelnemers op Koningsdag de Omloop van Menheerse 6,8km kunnen afleggen. Ook is er dit jaar nog een kortere variant voor wie nog niet zo ver is.

De trainingen bestaan uit drie onderdelen, er wordt gestart met een warming-up en een blokje loopscholing, hierbij wordt aandacht besteed aan de looptechniek. Vervolgens start de kerntraining waarbij een aantal minuten op tempo wordt gelopen, afgewisseld met wandelpauzes. Afsluitend volgt een rustige cooling down.

Op woensdag 30 januari, aanvang 19.45 uur, is er een informatieavond in de kantine van de AV Flakkee (Oostplaatseweg 1 Middelharnis). Op deze avond wordt u onder het genot van een bakje koffie of thee vrijblijvend bijgepraat over wat de Start- Running inhoudt. Ook zal Marco Dieleman van Unito Sports aanwezig zijn om informatie over loopkleding en -schoenen te geven. Tevens is het mogelijk om op deze avond in te schrijven. Dit kan ook al vooraf via de website van AV Flakkee (avflakkee.nl). Hierop vind u een inschrijfformulier en meer info over de Start Running. De kosten bedragen 35 euro per persoon, inclusief loopshirt. Betalen kan op de infoavond of op de eerste trainingsavond die op 6 februari zal zijn. Schrijf je snel in en beleef het plezier van samen sporten!