Middelharnis - Op 24 november 2018 organiseerde Karateschool Kiyozumi voor de 6e keer het open Nederlands Kampioenschap Kyokushinkai Karate voor jeugd en senioren t/m 21 jaar. "Een ideaal moment voor Budokai Senshi om de eer te gaan verdedigen aangezien dit ook voor ons een thuiswedstrijd is. Zoals we gewend zijn van dit toernooi was de organisatie goed geregeld. Wel hadden we deze dag te maken met een afvalsysteem wat betekend dat je direct uitgeschakeld bent bij verlies, iets wat iedere partij natuurlijk extra spannend maakt." Lees hieronder het hele verslag door Budokai Senshi.

"Hanne mocht deze dag voor ons de spits afbijten en trof een zeer goede vechtster uit Zutphen die onlangs op een ander toernooi al de titel wist te pakken. Hanne was echter niet van plan deze partij zonder slag of stoot weg te geven en wist haar tegenstander continu onder druk te zetten en daadwerkelijk meer te scoren als haar tegenstander. Toch draaide Hanne op een bepaald moment kort weg van haar tegenstander waarmee het vermoeden onder de scheidsrechters ontstond dat ze goed geraakt was. Deze gaven terecht een waza-ari (half punt) tegen voor haar tegenstander. Ondanks een slotoffensief kon Hanne helaas geen punt terug score en ging de partij naar haar tegenstander. Niet verloren maar wel weer geleerd. Daarna was `Bas van Brussel aan de beurt en die trof meerdere sterke tegenstanders. Bas wist in een partij goed mee te komen met zijn tegenstander maar werd uiteindelijk op hoofdscheidsrechtersbeslissing net niet als winnaar aangewezen. Aangeslagen van die partij kwam hij niet lekker meer in zijn spel maar wist toch een 3e plek te halen. Emma van de Hul is 1 van de topleerlingen van onze school. Niet omdat ze altijd prijs haalt maar omdat ze de hardste trainingsintensiteit laat zien. Toch zit het haar vaak niet mee op het toernooi en ook dit jaar kreeg ze vlak voor het toernooi een verkoudheid te pakken. Maar ze is geen opgever en besloot toch het gevecht aan te gaan en met succes. In haar halve finale partij won ze namelijk op jury beslissing van haar franse tegenstander en bereikte de finale. In deze finale was ze zeker niet de mindere maar kwam in de laatste 10 sec net lucht te kort om de overwinning overtuigend naar zich toe te nemen. Uiteindelijk moest er een beslissing gemaakt worden en werd haar tegenstandster als winnaar aangewezen. Toch een mooie 2e plek voor Emma op dit grote internationale toernooi.

Op naar het volgende toernooi: De IBK cup, het nederlandse kampioenschap voor aangesloten scholen van de IBK. Heeft u ook interesse in Kyokushinkai Karate of 1 van de andere sporten zoals Boksen, Boxing45, Kickboksen, Yawara Ju Jutsu, Kickbag en meer. "