Sommelsdijk - Bekijk hieronder de uitslagen van Damvereniging Denk en Zet Middelharnis-Sommelsdijk, die gespeeld werden op maandagavond 1 oktober 2018 in Sport-en Recreatiecentrum de Staver aan de Olympiaweg. Bekijk de uitslagen, maar lees ook het wedstrijdverslag, door één van de leden van de vereniging, de heer van Hoorn.

Damvereniging “Denk en Zet”, Middelharnis-Sommelsdijk
Uitslagen: 1 oktober

Afdeling 1:

J. Dekker -P. Leroy 1-1
J. de Jong – A. Verolme 3-0
I. Mackloet - Joh. Wolfert 3-0
M. Klink -P. van Brussel 1-1

Afdeling 2:

.Kamp -J. Kruiik 3-0
A. Jelier -J. Jordaan 3-0
G. Kamp – W. Vroegindeweij 3-0
R. van Rijnberk – M. Meijer 0-3
S. Maliepaard -R. Kwakernaak 1-1
J. Kruik - L. Visser 3-0

Wedstrijdverslag

"Dekker en Leroy gaven elkaar tot op het laatste moment geen millimeter toe, zodat er niets anders inzat dan remise. In een spannend eindspel van De Jong tegen Verolme vergat Verolme op de klok te kijken, met als gevolg dat het wijzertje van de klok viel voordat hij de 60e zet gedaan had. En ook al sta je dan nog zo gewonnen, dan heb je verloren. Wolfert kon tegen Mackloet een afruil op twee manieren maken. Hij neemt de verkeerde mogelijkheid en dat leverde Mackloet twee schijven en een dam op. Dan weet je het wel. Klink is weer begonnen aan een reeks remises en daarmee is er een eind gekomen aan al die winstpartijen van vorig jaar, waarbij hij niet te stuiten was. Nu kwam hij tegen Van Brussel niet verder dan een gelijkspel.
Kamp heeft even laten zien wat hij van plan is. Eerst maakte hij de afgebroken partij tegen Kruik even af. De kleine kans op winst greep hij. Kruik ging eervol ten onder, maar dan ook eervol. Kamp liet het hier niet bij. Ook voorzitter Vroegindeweij kreeg een nul aan zijn broek. Dat is voor Kamp zes punten op één avond. Mooi meegenomen! Ruud speelde een zinderende partij tegen Meijer. Hij bracht het heel ver, maar kon het net niet redden. Het is maar een spelletje, Ruud, volgende keer beter. Maliepaard doet het ineens veel beter dan vorig jaar. Een te voorspellen overwinning van Kwakernaak bleef uit. Hij moest twee punten laten liggen. Kruik kon zijn nederlaag tegen Kamp compenseren met een mooie overwinning op Visser. Visser kijkt nog te veel naar wat híj kan, maar vergeet te kijken naar wat zijn tegenstander kan."