Oude-Tonge - De vierdelige serie zomeravondtoernooi van schaakvereniging Oostflakkee (SOF) was weer zeer gezellig. Er werd geknokt tot het uiterste en dat in een heel prettige sfeer. "Omdat we, in afwijking van anders, in de foyer van de Grutterswei spelen, hebben we redelijk wat -extra- publiek. Terwijl in zaal A de basisschool zijn afscheidsmusical speelde, werkten wij ons toernooi af. Op woensdag 18 juli, gaan we weer verder met de derde ronde om op 25 juli 2018 alweer de laatste avond te spelen." Lees hieronder verder.

SOF: "Net als vorige week speelden wij vijf rondes van 15 minuten per persoon per partij af. De huisschakers deden het goed vanavond. Na drie rondes houden we altijd een zogenaamde plaspauze en de voortreffelijk leidende wedstrijdleider, Jan van Genderen, maakten bekend wie dit keer met de prijzen naar huis zouden gaan. Omdat het toernooi iets ludieks heeft, is de prijsverdeling dat ook. Bovendien moeten huisschakers ook met een prijsje naar huis kunnen gaan. Jan verkondigde dat de hoogst eindigende speler met slechts een punt een eerste keuze mocht doen uit de vele prijzen in natura. Vervolgens de hoogst eindigende speler met twee punten en de derde prijs voor de speler met drie punten. Hoogst origineel. Bij de prijsuitreiking bleek echter dat geen van de spelers slecht een punt had. Dat kwam door de remises. Met twee punten ging huisschaakster Caroline Geluk met de tweede prijs naar huis en Remon Hujsmans met de hoofdprijs.

Leuk was ook dat twee spelers een lesboek kochten. Een voor zich zelf en een voor de mans kleinzoon van vijf jaar oud.

Het moet ook gezegd dat het bijzonder is dat we dit toernooi in de Grutterswei tijdens de zomersluiting kunnen spelen. Een paar jaar terug was er een heel andere leiding en zou dit niet toegelaten worden. Sinds het een en ander gebeurd onder de Stichting Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO) kan er ineens veel meer. De directeur van de Stichting, Lesly Wolters, is een man die de sport en alles wat daarbij hoort, een warm hart toedraagt. Hij heeft het mogelijk gemaakt dat we ondanks de sluiting toch kunnen spelen. Daarvoor dank.

Onthoudt: Aanvang 19.30 uur, deelname gratis en toch prijzen te winnen. Komt allen. "