Regio - Op 18 mei 2018 bestond Budokai Senshi exact 10 jaar. Ooit begonnen als een kleine karateschool met wat vrienden. Ondertussen de plek voor de budo en vechtsportliefhebber maar ook line dance en kleinschalige fitness. In deze 10 jaar is het ledenaantal vertienvoudigd en zijn er plannen voor meer. "Want binnen budokai senshi willen wij sporten voor iedereen mogelijk maken." Lees hieronder meer door de vereniging zelf.

Budokai senshi

"Wij staan voor mogelijkheden, persoonlijk en vriendschappelijk met toch de juiste sportieve resultaten. Wellicht is dit het succes van de club en natuurlijk omdat er ruim 20 vrijwilligers zich inzetten om dit mogelijk te maken. het 10 jarig bestaan was reden genoeg voor een feestje in de stijl die wij het liefst doen, sporten! Dus werd er een heus kamp gegeven met gasttrainingen van Shihan Jan Vleesenbeek (kyokushinkai karate), Shihan Wim Pieck (yawara ju jutsu), Shihan Henk Gerhards (kyokushinkai karate voor jeugd), Sensei Marc de Roodt (ashihara karate) en voormalig wereldkampioen en K1 vechter Gago Drago. In 16 uur tijd werd er 8,5 uur getraind op hoog niveau en daarnaast waren er ook nog eens examens. Tijdens het trainingsweekend vielen alle puzzelstukjes weer op hun plaats waarom we de vereniging ooit begonnen zijn. Er was een hele fijne sfeer bij alle trainingen maar er werd ook ontzettend hard gewerkt.

De examens waren weer de kers op de taart. Waar er meerdere kyu graad examens karate en shirt examens voor de kickboksers waren, waren er ook 2 dangraad (zwarte band) examens. 1 daarvan was zeer bewust en betrof Chris van Helden. Jullie hebben de afgelopen tijd in de media mee kunnen maken hoe ontzettend goed Chris zich ontwikkeld op het gebied van wedstrijden. Maakt het menig vechter super moeilijk met zijn uitgebreide techniek en goede conditie. Examens houden echter veel meer facetten in zoals Kihon (basis), Ido Geiko (kihon in beweging), Kumite (vaste vechtvormen), Kata (Stijlvormen), Tameshiwari (breken) en Randori (vechten). Alhoewel Chris het op meerdere rondes erg zwaar had liet hij zijn Kyokushin Spirit zien en sloeg zich er doorheen.

Dit had als resultaat dat Chris nu officieel ook 1ste dan zwarte band is binnen de club. Wie ook een fantastische Kyokushin Spirit heeft is Tom van Brussel. Een rustige persoonlijkheid met een fantastische inzet. Toen hij 1,5 jaar geleden te horen kreeg dat zijn handen versleten zijn, was stoppen voor hem geen optie. Ondanks de pijn traint hij al die tijd al door en zet zich op allerlei manier in voor de club. Bij hem werd zonder zijn medeweten het examen af genomen. Hij was dan ook compleet verrast door de bevordering tot 1ste dan die hij meer dan verdiende. Naast deze examens werd eerder deze week Louis van Doorn bevorderd tot officieel instructeur binnen Budokai Senshi en kreeg zijn zwart shirt boksen en kickboksen. De afgelopen tijd heeft hij een opleiding tot heavy bag trainer afgerond en heeft hij daardoor alle referenties behaald voor deze titel binnen de club. naast het trainen werd er op de zaterdagavond ook nog een receptie georganiseerd.

Tijdens de receptie gaf Sensei Jacques van Roosmalen een demonstratie kata gevolgd door het breken van 4 honkbalknuppels. Deze stonden opgesteld in de vorm van het infinity logo om nog maar eens aan te geven dat deze 10 jaar slechts het begin zijn van de club. Er waren dankwoorden voor leden, sponsors, bevriende scholen, instructeurs en vrijwilligers. Jacques kreeg zelf het officieel eerste glossy magazine van Budokai Senshi uitgereikt een uniek geschenk met prachtige herinneringen van de afgelopen 10 jaar. We willen nogmaals iedereen danken voor de afgelopen 10 jaar. Het vertrouwen, de vriendschap en de saamhorigheid."