Middelharnis - De atleten van AV Flakkee leggen zich in deze periode van het jaar voornamelijk toe op het kortere werk, snelheid is daarbij een belangrijke factor. De baanwedstrijden vormen een goede basis voor de 10km op de weg. Vrijdag 11 mei reisden Ricardo Sint Nicolaas, Eric Wolfert en Freek Goedhart af naar Utrecht voor een 3000m, op jacht naar nog snellere tijden. Lees hieronder het hele verslag.

"De omstandigheden op de atletiekbaan op sportpark Maarschalkerweerd waren uitstekend, er stond nauwelijks wind en met 16 graden was het aangenaam voor zowel lopers als publiek. Nadat alle series 400m, 800m en 1500m waren afgewerkt tikte de klok richting half elf en was het tijd voor het slotonderdeel van de avond, de 3000m, twee series van 25 atleten. In de eerste, en snelste, serie kwamen Ricardo Sint Nicolaas en Eric Wolfert in actie. Het startveld was minder sterk bezet dan anders, dit kwam voornamelijk doordat een dag eerder in Vught de Harry Schulting Games plaatsvonden, de 3000m was daar het hoofdnummer en daarop kwamen veel topatleten in actie. "Dit kan nadelig zijn voor de race, hoe meer sterke lopers er komen, des te beter het is. Als het niveau dicht bij elkaar ligt zijn de series compact en als je dan in een mooi treintje zit wordt je als het ware meegezogen naar een snelle tijd ", aldus Wolfert.

Vanuit de start zagen we het veld al snel verbrokkelen, Sint Nicolaas zat in een mooi groepje en het oogde sterk bij de atleet uit Oude-Tonge. Na een openingskilometer van 3.04 volgde een solide tweede km van 3.03. In de laatste kilometer schakelde Sint Nicolaas nog een tandje bij. "Het voelde nog soepel en het ging me niet hard genoeg dus toen heb ik zelf het initiatief genomen". En zo werd de laatste kilometer van 3.01 ook de snelste, het resulteerde in een keurige 9.08:18, goed voor de tiende plaats. "Achteraf had ik in het begin wat harder moeten starten, maar vergeleken met drie weken geleden ben ik 8sec sneller, als dat nog eens lukt komt de grens van 9min in zicht!" Wolfert had geen geluk met deze serie, al na 400m liep hij alleen tussen twee groepjes in en met kilometers van 3.10 en 3.12 leek een tijd onder de 9.30 weg te glippen. Echter op twee ronden voor het eind kreeg hij gezelschap van twee atleten die van achteruit aansloten, zo kon Wolfert even profiteren van hun tempo om vervolgens in de slotronde hard door te versnellen en te finishen na 9.28:58. "De benen voelden prima, als ik in een groepje tempo 9.20 had kunnen lopen was het zeker gelukt, maar het hoort er ook een beetje bij, met baanwedstrijden gaat het om seconden, alles moet meezitten".

Freek Goedhart kwam in de tweede serie in actie. Hij koos vanuit de start om te volgen bij een groepje wat op schema 10.00 liep. Als een Zwitsers uurwerk werden rondjes 1.20 genoteerd en met een krachtige versnelling in de slotronde zette Goedhart de klok stil op 9.57:58. "Dit was mijn eerste baanwedstrijd van het seizoen, dit is goed voor de tempohardheid, als die wat beter wordt kan ik richting de 9.50 of net daaronder, dat zou mooi zijn". En zo keerden de Flakkeese atleten met een goed gevoel huiswaarts, vrijdag 1 juni volgt een nieuwe poging in Utrecht.

Zaterdag 12 mei werd in Nisse de Meidoornloop georganiseerd met afstanden van 7,5 en 15km. In het kleine dorpje stonden maar liefst 325 lopers aan de start. Onder hen Johan Looij namens AV Flakkee, hij wilde de benen nog één keer testen voor de Roparun die komend Pinksterweekend plaatsvind. Looij was al snel in goed gezelschap van Zeeuwse toploper Martijn de Kok die niet voluit ging vanwege een blessure. "Dat was erg lekker om samen te lopen, Martijn hield het tempo keurig vlak en dat heb ik graag", Looij finishte na 34.27min als 39e. Op dezelfde zaterdag liep Eric Paul Boeters de 5km van de Kraaien Run in Ridderkerk. Na een snelle start kende Boeters op het laatst wat verval, mede door wat steken in de zij, toch wist hij nog een tweede plaats te veroveren in een eindtijd van 18.41min."

Verslag door AV Flakkee