31 oktober 2022, Regio - "Goede koffie en een rijk regio overleg dat naar meer smaakt..." Begin oktober ontmoetten de vertegenwoordigers van zes ministeries (BZK, OCW, EZK, LNV, JenV en SWZ) en vertegenwoordigers van provincie Zuid-Holland, de bestuurders en programmamanagers van onze Regio Deal elkaar. Lees meer >>

Vervolg

Vanuit de aangesloten gemeenten waren onder meer burgemeester Foort van Oosten en wethouders Wouter Struijk (Nissewaard), Paul Boogaard (Hoeksche Waard) en Aart-Jan Spoon (Hellevoetsluis) aanwezig. Gezamenlijke ambities en doelstellingen betekent dat we figuurlijk in hetzelfde schuitje zitten. Op 5 oktober was dat ook letterlijk het geval met een vaartocht van Heenvliet naar Brielle. Onderweg was er genoeg tijd om stil te staan bij zowel de successen in de regio als de schoonheid van het gebied zelf.

Tijdens het Rijk Regio Overleg werden ook concrete afspraken gemaakt. Zo is er besloten dat er ook in 2023 beschikkingen kunnen worden vastgesteld met een definitief verantwoordingsmoment op 1 september 2025. Ook was er aandacht voor de financiering rond private middelen in de programmalijn Agrifood. Alle betrokkenen spraken uit dat er gezamenlijk aan een oplossing zal worden gewerkt. Met een barista aan boord, waren de aanwezigen voorzien van heerlijke koffie. Een goede kop koffie is vaak een opmaat naar een goed gesprek. Die vonden dan ook zeker plaats! In informele sfeer werd op bestuurlijk niveau genetwerkt met het rijk en de provincie. Dat is altijd goed voor de samenwerking. Want zoveel is wel duidelijk; met de volgende aanvraag voor de vijfde tranche van de Regio Deal op stapel, hebben we elkaar in de toekomst nog hard nodig!

Bron regiozhd.nl