Goeree-Overflakkee - Eén van de leden van Adviesraad Sociaal Domein Goeree-Overflakkee is nauw betrokken bij de problemen en wijzigingen in het Openbaar Vervoer op ons eiland. "Met zijn inbreng hebben wij een ongevraagd advies uitgebracht met het verzoek aan de verantwoordelijke wethouder dit advies onder de aandacht te brengen van de Gedeputeerde binnen de provincie Zuid Holland waar het OV onder valt..." Lees meer >>

Vervolg

In 2023 wordt de Haringvlietbrug aangepakt. Het beweegbare deel moet na 59 jaar nodig vervangen worden. Van 9 juni - 28 juli wordt de brug geheel voor alle verkeer afgesloten. Dat zal enorme impact hebben op de N215, N57, A17, A16 en N217.

Ook hulpdiensten hebben dan geen doorgang. Gekeken wordt nog hoe daar het beste op kan worden ingespeeld. De brug zal vanaf 1 januari niet meer opengaan wat uiteraard veel impact heeft voor het scheepvaartverkeer. Wellicht komt er een veerdienst voor fietsers en landbouwverkeer visa versa Numansdorp Willemstad. Er zal ingezet worden op zoveel mogelijk thuiswerken, het niet organiseren van evenementen etc. en zo weinig mogelijk per auto van huis te gaan. Wat dat zal betekenen voor het toerisme in die periode zal achteraf pas duidelijk zijn.

Tekst Nieuwsbrief SDGO -Adviesraad Sociaal Domein Goeree-Overflakkee-