6 juni 2022, Middelharnis - Door de toeslagenaffaire zijn veel ouders de afgelopen jaren ernstig in de problemen gekomen. Dit komt omdat de Belastingdienst onterecht de kinderopvangtoeslag stopzette. En eiste dat het geld werd terugbetaald. Daardoor maakten ouders schulden omdat ze andere rekeningen niet meer konden betalen. Of er ontstonden andere problemen door bijvoorbeeld het geldgebrek en de stress. Soms werden zelfs kinderen uit huis geplaatst. Ook op Goeree-Overflakkee kwamen gezinnen door de toeslagenaffaire in de problemen. Geldt dit voor u? Lees meer >>

Vervolg

Problemen door de toeslagenaffaire? Bel dan de gemeente via 14 0187

Kies voor optie 1. Dan krijgt u één van onze klantadviseurs van het Sociaalcontactpunt aan de lijn. Hij of zij kijkt dan hoe we u kunnen helpen. Bijvoorbeeld met uw schulden, gezondheid, werk of dagbesteding, uw gezin en wonen. Gedupeerden kunnen ook een e-mail sturen naar info@goeree-overflakkee.nl.

Ook gedupeerde? De Belastingdienst wil herstellen wat fout is gegaan

Op de website van de Belastingdienst staat wat er gebeurt om de fouten met de kinderopvangtoeslag te herstellen. En de gevolgen zo veel mogelijk te repareren. Daar kunnen gedupeerden zich aanmelden. De Belastingdienst bekijkt de aanvraag en bepaalt of er recht is op een vergoeding. De gemeente kan u helpen bij die aanvraag.

Eén van de afspraken is dat alle gedupeerde ouders zo snel mogelijk € 30.000 krijgen. Dit is onderdeel van de Catshuisregeling Kinderopvangtoeslag. Ook wordt er gekeken naar de schulden. Er worden bijvoorbeeld belasting- en toeslagschulden kwijtgescholden of betalingsachterstanden opgelost.

Uithuisplaatsing door toeslagenaffaire? Het Ondersteuningsteam helpt

Voor gedupeerden van de toeslagenaffaire van wie de kinderen uit huis zijn geplaatst, is er hulp. Dat gebeurt vanuit een onafhankelijk landelijk ondersteuningsteam. Ouders en kinderen kunnen zich aanmelden via de website van het Ondersteuningsteam. Of door een e-mail te sturen naar contact@hetondersteuningsteam.nl.