Goeree-Overflakkee - "De redactie van VVD Goeree-Overflakkee vroeg mij een laatste bijdrage te schrijven", zegt wethouder Peter Feller. "'Een bijdrage ten afscheid' en dat voelt nu ineens toch wel raar moet ik zeggen. Want hoe doe je dat?! De dagelijkse werkelijkheid op dit moment is namelijk dat ik nog steeds tot over mijn oren en met veel drive in de dossiers zit en helemaal niet het gevoel heb dat het nu snel voorbij is. Dat is dan ook heel tekenend voor het werken in de politiek. Het ene moment ben je er volop van, het volgende moment niet meer. In mijn geval is het stoppen een geheel eigen keuze en dat is dan ook gewoon goed...." Lees meer >>

Vervolg

Ik kijk dankbaar en met heel veel plezier en voldoening terug op een mooie periode in het lokaal openbaar bestuur op ons eiland. De laatste 5 jaar als wethouder voor onze VVD in de ‘nieuwe’ gemeente Goeree-Overflakkee. Als allereerste wil ik de fractie, het bestuur en de leden van onze VVD bedanken voor het vertrouwen dat ik gekregen heb en de fijne, constructieve samenwerking die we hebben gehad. Voornamelijk in een goede en gezellige sfeer, zoals we dat graag zien binnen onze partij. Uiteraard zijn we het ook wel eens niet eens of hebben we andere inzichten maar dat ging altijd met respect en het was bespreekbaar. Op zo’n manier kun je als liberalen er met elkaar staan en dingen bereiken.

Er is veel gebeurd binnen de hele brede portefeuille die ik mocht trekken: financiën, deelnemingen, control, vastgoed, grondbedrijf, mobiliteit, onderwijs, recreatie/toerisme en facilitair. Mooie voorbeelden zijn er te over. De financiën op orde en een gezond gemeentelijk huishoudboekje. De recreatievisie is tot stand gekomen met een uitvoeringsprogramma en ontwikkelkader en betaald parkeren op de Brouwersdam is afgeschaft. Dus heel de gemeente is vrij van betaald parkeren wat bijdraagt aan het zijn van een unieke gastvrije gemeente voor inwoners en bezoekers. En er is meer. Ontwikkelprogramma voor de toekomst van de Grevelingen als hoogwaardig gebied voor economie en natuur. De realisatie van de Beroepscampus in Sommelsdijk, de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven, de doorontwikkeling hiervan is in volle gang. Een nieuw toekomstperspectief voor het Nautisch Onderwijs in Stellendam. De start van het Integraal Huisvestingsplan voor het basisonderwijs met aanpak binnen de eerste zes kernen. Belangrijke verkeersprojecten staan op touw op het gebied van verbetering veiligheid en doorstroming. Denk daarbij o.a. aan de N215, de N59 en routering zwaar- en landbouwverkeer in de Galathesepolder. Ook is een nieuw grondbeleid voor de gemeente ontwikkeld en recent vastgesteld. Maatschappelijk grondbeleid wat meer balans gaat brengen in de keuzes voor ontwikkelingen tussen maatschappelijk rendement en financiën.

Het is een greep van onderwerpen en ben ik er trots op? Ja zeker ben ik er trots op, maar er is op al deze gebieden ook nog veel te doen dat realiseer ik me ook. Ook lukt niet altijd alles zoals je graag zou willen. Er kan en moet nog veel verbeterd worden en nieuwe uitdagingen moeten worden aangegaan. Een gemeente is nooit af. Het verkiezingsprogramma 2022-2026 van onze VVD geeft hier een mooie visie op die onze gemeente verdient! Ik hoop en vertrouw op een mooie verkiezingsuitslag voor de VVD en heb alle vertrouwen in onze mensen die klaar staan om aan te pakken. Stuk voor stuk gepassioneerd voor ons eiland. Ook dat maakt me trots. Ellen en team, heel veel succes!! Hou Goeree-Overflakkee goed en maak het beter!

Bijzondere dank zeg ik ook graag nog even aan Addy onze huidige fractievoorzitter. Addy stopt ook na vele jaren met hart en ziel in het politieke werk. Ik heb veel bewondering voor de energie die zij in het fractievoorzitterschap heeft gestoken en haar drive om het goed te doen. Het zal afkicken voor je worden Addy maar ik gun je een hele mooie nieuwe fase samen met Theo en……natuurlijk blijven we gewoon VVD-ers!

Als afsluiting van deze ‘bijdrage ten afscheid’ een hartelijke groet en nogmaals dank dat ik vanuit vrijheid en eigen verantwoordelijkheid een stukje bij mocht dragen!

Peter Feller

Bron VVD GO